Gå direkt till innehåll
Månadens blomma - januari 2011

Pressmeddelande -

Månadens blomma - januari 2011

I väntan på att det ska bli drägligare att vistas utanför dörren finns det all anledning till att liva upp stämningen inomhus. Nu behöver vi både färger och frodig grönska för att få ny energi. Primulan med sina sprakande och livfulla kulörer och ormbunkens urskogslika grönska gör susen i januari!

Prima primula

Syrenviva, P malacoides, fönsterviva, P obconica, och jordviva, P vulgaris, är våra vanligaste primulor i kruka. De är alla typiska njut och släng-blommor som bjuder på en intensiv och färgglad blomning under några veckor. Döpta efter latinets primus, den förste, är primulorna de första vårblommorna ute i butikerna. Köp hem de ljuva vivorna och fyll fönsterkarmen med liv eller samplantera i en korg eller zinkbalja med vårlök och kvistar av videung.

Primulor vill stå ljust för att kunna blomma så länge som möjligt. Undvik direkt solljus och varma element. Vattna rikligt men utan att det blir överskottsvatten i krukan.

Urskogen i kruka

Spjutbräken, Nephrolepis exaltata, är en klassisk krukväxtormbunke som gjort storstilad återkomst på senare år. Riktigt trendig blir den tack vare sin förmåga att rena och fukta inomhusluften.  Spjutbräken bjuder på en exotisk frodighet och frisk grönska – en riktig energikick så här mitt i vintern.

Ormbunken klarar att stå halvskuggigt vilket gör den till en utmärkt inredare både hemma och på kontoret. Den trivs i rumstemperatur men gärna av det svalare slaget. Vattna regelbundet och duscha ormbunken då och då så både ser den friskare ut och håller luften runtomkring friskare.

För publicering i januari månad

Se bifogat dokument för mer information

Ämnen

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300