Följ Blomsterfrämjandet

Månadens blomma - februari. Engelsk Pelargon och Julros

Pressmeddelande   •   Feb 06, 2007 11:30 CET

Glada färgklickar eller sober skönhet!
Omge dig med och njut av färgstark blomsterprakt redan innan våren slår ut med knoppar och blad. Här är två oemotståndliga aptitretare att vila ögonen på och som garanterat fyller hem och själ med värme.

Bjud hem en soldyrkare! Pelargonen är en av våra mest odlade krukväxter och har ca 200 arter inom sitt släkte. Den engelska pelargonen, Pelargonium grandiflora, sprider färg och frodig grönska omkring sig. Den förknippas gärna med sommarheta verandor, stugor med spetsgardiner och romantik. Det är en av de få blommande krukväxter som älskar sol. Med lite omvårdnad blommar den från sen vår till slutet av sommaren, med vackra klasar av nätta blommor i klara färger, vilket gör den till en riktig glädjespridare.

Sober skönhet eller blygsam elegans beskriver väl karaktären på en annan av våra favoriter, Helleborus eller julros som den kallas på svenska. En enastående blomma på många sätt, väl värd att ta in och njuta av i någon månad, innan den kan planteras ut i trädgården eller på balkongen. Färgvariationerna är många och här får man vad man betalar för, alltså ju högre pris desto finare sorter och givetvis bättre kvalitet. Finare plantor börjar från hundralappen och uppåt och då är plantan 3-5 år gammal.

Bra sorter att handla så här års är orientalis sorterna som finns i vackra färgnyanser. Köp exemplar som börjat slå ut så att du kan se vilken färg de har.

Se bifogat dokument för mer inspiration.

För mer information kontakta:
Blomsterfrämjandet| Telefon 08-787 53 90 | Fax 08-787 53 91
www.blomsterframjandet.se | info@blomsterframjandet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.