Följ Blomsterfrämjandet

Månadens blomma - december 2011

Pressmeddelande   •   Nov 30, 2011 09:00 CET

Till jul är det julblommor vi vill ha. Så klart. Julstjärnan håller sin ställning som julens både start- och mållinje, medan rosenkallan gärna får stanna lite längre in på nästa år.

Stilig klassiker

Julstjärnan, Euphorbia pulcherrima, förnyar sig numera hela tiden, till glädje för alla som vill variera julpyntandet och hitta en personlig stil. En klassisk men ändå annorlunda, och mycket elegant sort är ’Jester’. Den har smalare och mer upprätta blad än vi är vana vid. Närmast är formen på högbladen att likna vid en tulpan. Färgen är äkta julröd och bladen maffigt mörkgröna.

Julstjärnor är lättskötta men har ett specifikt krav för sin överlevnad. Drag och minusgrader kan göra att den lämnar in på studs. Kräv ordentlig inpackning i butiken och kör hem med blommorna meddetsamma.

Elegans!

Rosenkallan, Anthurium andraeanum, är växtvärldens snobb, med sina skarpa färger, blänkande gröna blad och stadiga växtsätt. Blomman består av en kolv och ett hölsterblad som kan ha samma eller olika färg, beroende på sort. Rött, vitt och rosa är grundfärger för både kolv och hölsterblad men det senare finns också i spännande flerfärgade varianter.

Rosenkallan ger mycket för en ringa arbetsinsats – den blommar året runt och kräver lite skötsel. Står vackrast för sig själv i en stilig kruka.

För publicering i december månad

Se bifogat dokument för mer information.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.