Följ Blomsterfrämjandet

Månadens blomma – december 2009

Pressmeddelande   •   Nov 09, 2009 15:30 CET

Krukväxterna i december är växter med hög gå-bort-blomma-faktor och traditions-faktor, cyklamen och julbegonia. Cyklamen med sin bukettlika blomstersamling och julbegonian som andas tradition från slutet av 1800-talet.

Ge bort cyklamen när du går på glöggparty i december. Blommorna sitter som en bukett i mitten av krukväxten och omges av ett vackert bladverk med silvergrå teckning. Förstärk plantan med en kruka och tillbehör i silver eller om klimatet tillåter kan den planteras utanför dörren tillsammans med andra växter som har en touch av grått eller silver.


Cyklamen trivs i våra moderna hus med golvvärme eftersom den inte vill ha för varmt eller för kallt, för ljust eller för mörkt, för lite vatten eller för mycket vatten. En skvätt vatten i ytterkrukan då och då är allt den kräver.


Julbegonian har anor från slutet av 1800-talet vilken berättigar till att vi sorterar in den i facket tradition, tradition som vi ofta längtar och refererar till när det handlar om jul.
Julbegonian vill ha en jämn fuktighet och bli placerad ljust men inte i direkt solsken.


God Jul och ett Gott Nytt Blomsterår!
Blomsterfrämjandet

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.