Gå direkt till innehåll
Månadens blomma – december 2009

Pressmeddelande -

Månadens blomma – december 2009

Krukväxterna i december är växter med hög gå-bort-blomma-faktor och traditions-faktor, cyklamen och julbegonia. Cyklamen med sin bukettlika blomstersamling och julbegonian som andas tradition från slutet av 1800-talet.

Ge bort cyklamen när du går på glöggparty i december. Blommorna sitter som en bukett i mitten av krukväxten och omges av ett vackert bladverk med silvergrå teckning. Förstärk plantan med en kruka och tillbehör i silver eller om klimatet tillåter kan den planteras utanför dörren tillsammans med andra växter som har en touch av grått eller silver.


Cyklamen trivs i våra moderna hus med golvvärme eftersom den inte vill ha för varmt eller för kallt, för ljust eller för mörkt, för lite vatten eller för mycket vatten. En skvätt vatten i ytterkrukan då och då är allt den kräver.


Julbegonian har anor från slutet av 1800-talet vilken berättigar till att vi sorterar in den i facket tradition, tradition som vi ofta längtar och refererar till när det handlar om jul.
Julbegonian vill ha en jämn fuktighet och bli placerad ljust men inte i direkt solsken.


God Jul och ett Gott Nytt Blomsterår!
Blomsterfrämjandet

Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material