Följ Blomsterfrämjandet

Månadens blomma - augusti 2011

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2011 14:00 CEST

 Efter sommarens pastellexplosion går trädgården nu i en mildare färgskala.  Samtidigt börjar sommarblommorna i krukor och planteringskärl att tappa stinget. Två säkra kort för att förnya och ändå följa naturens växling är det sobert vackra fjäderborstgräset Pennisetum setaceum ’Rubrum’ och höstens självklara färgklick, bollkryssen. 

 

En nätt bugning

Fjäderborstgräset, Pennisetum setaceum ’Rubrum’, nickar artigt på sina vackra, rosaskimrande vippor.  Länge användes det mest som eternell men har på senare år fått ta plats i både rabatter och kruka. Och det med all rätt. Fjäderborstgräset bildar täta plantor i rosabrunt och purpur, höjden når ca 60 cm. Det kan användas för sig själv i en elegant kruka eller samplanteras med både perenner och sensommarens ettåringar. I rabatt framhävs karaktären bäst om fjäderborstgräset planteras i grupp om minst tre. Plantera på en varm och skyddad plats i väldränerad jord.

Trädgårdsgodis

Bollkryssen, ’Gardenmums’ är nästan lika självklara i höstens krukor som julgranen i sin julgransfot.  Välj med lite omsorg när du köper din bollkryss. Växten ska gärna ha en hel del utslagna blommor och knopparna ska visa färg.  I övrigt är detta ett lätt val. Bollkryssen trivs nästan överallt utom på den allra varmaste och soligaste platsen. Höstkylan gör dem gott och borgar för lång blomning och ett friskt, väldoftande bladverk.  Skapa vackra arrangemang i lite större kärl där bollkryssen är huvudattraktion men där hösten övriga utplanteringsväxter får vara med och fylla ut.

 

För publicering i augusti månad

Se bifogat dokument för mer information

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.