Gå direkt till innehåll
Månadens Blomma – augusti 2010

Pressmeddelande -

Månadens Blomma – augusti 2010

Uppåt och nedåt, något som hänger och något som växter rakt upp, högt och lågt, markant blomning och blygsam blomning……lång lista? Vi håller er inte på halster längre det blir penningblad och höstaster i augusti.

Två växter som inte liknar varandra på ytan men som har mycket gemensamt när det gäller placering och skötsel. Det går därför helt utmärkt att göra en kombination av de här växterna, en samplantering  
Höstastern med sina oftast rosa, cerise, vita eller blå toner ger verkligen en lång och härlig blomning under hösten. De blommar faktiskt ända fram tills frosten nyper tag i blommorna.

Den andra växten vi lyfter i augusti är penningblad. Varför undrar säkert en del men det är inte alls så konstigt. Vi vill uppmärksamma penningbladet därför att den ger enorm glädje på sensommaren men även under andra delar av året eftersom den är perenn och har en stark överlevnadsinstinkt. Det är en riktigt praktiskt växt som tar hand om olika sysslor åt oss som till exempel att hålla ogräset på lite avstånd.

Läs i bifogat dokument för mer information.

Publicering under augusti

Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material