Gå direkt till innehåll
Månadens blomma, augusti 2009

Pressmeddelande -

Månadens blomma, augusti 2009

Ett flirtande flicköga och en sammetslen gloxinia ger oss glädje i augusti när vi behöver fylla på i krukor som kanske har vissnat bort under sommaren.

Flicköga, Coreopsis grandiflora, med sin gula färg och med inslag av rött och mahogny ger flickögat blomsterglädje långt in på hösten.  Flicköga finns som enkla eller dubbelblommande och trivs i soliga till halvskuggiga lägen. De kan med fördel kombineras med Höstglädje- och Höstfägringssortimentet.

Gloxinia, Sininngia speciosa lämnar få oberörda med de oftast stora och härliga blomklockorna. Intrycket av sammet är påtagligt och de gillar öster- eller västerfönster allra bäst.

"Flickögat ska planteras i en nymålad kruka och det blir picken över i:et i min lilla tillfälliga fikahörna i det fria under bar himmel. Gloxinian som däremot talar till mig på ett annat sätt får sätta sin romantiska prägel i växthusets fikahörna, en mellanlandning innan vi behöver vara inomhus hela tiden."

För mer utförlig text se bifogat dokument.

För publicering i augusti.

Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material