Gå direkt till innehåll
Månadens blomma – april 2010

Pressmeddelande -

Månadens blomma – april 2010

Vår, värme och större utbud i växthusbutiken gör att vi lägger på en växt den här månaden, vi väljer tre stycken. Tusensköna, äkta förgätmigej och murklocka skänker en blomstrande harmoni i trädgården och till en början kan vi njuta av murklockan inomhus.

Tusensköna och äkta förgätmigej

Tusenskönan och äkta förgätmigej klarar av en något svalare temperatur så om kyliga vindar inte har gett med sig där du bor kan du hålla uppsikt över krukans placering och kanske plocka in den nattetid om temperaturen kryper för långt ner.

Att man i Närketrakten allmänt kallar förgätmigej för fisköga har vi dock lite svårt att förstå, den här ljuvliga småblommiga växten bara bjuder in dig till ett ögonblick av njutning.

Murklocka

Murklockan har odlats varmt i växthusen och ska till en början vara inomhus men kan när vädret har blivit stabilt varmare plockas ut utomhus. Växter som planteras ut bör ha varit odlade i ”kallhus” vilket innebär kalla växthus utan någon direkt värme. På bilderna här ser du murklocka som från början varit inomhus men senare planterats ut.

När väl murklockan har etablerat sig är den en sann vän som klarar av mycket men vill ogärna stå i för blöt jord.

 

För publicering i april 2010

För mer information se bifogat dokument

 

Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material