Gå direkt till innehåll
Lottdragningen är genomförd

Pressmeddelande -

Lottdragningen är genomförd

Lottdragningen är genomförd och nu har 150 skolor runtom i Sverige blivit utvalda till årets blomsterlöksplantering den 22 september.

För 5:e året i rad genomför Internationella Blomsterlöks Centralen i Holland tillsammans med Blomsterfrämjandet den här aktiviteten. Den 22 september kommer 150 skolor/klasser att plantera 45 000 blomsterlökar på våra skolgårdar.

"Gensvaret har varit enormt och ca 450 skolor har anmält sitt intresse, meddelar Erica Dahlqvist på Blomsterfrämjandet. Det jobbigaste med den här aktiviteten är att alla inte kan få det de har kämpat för, vanligtvis en fantastisk historia, teckningar och mycket annat som visar på engagemang från lärare och elever.
- Tack alla barn och lärare som har visat oss det här intresset. Är ni inte någon av vinnarna hoppas vi kunna genomföra det här igen och därmed ge er en ny chans"


Tidigare har endast 100 skolor planterat per år men nu firar vi 5 år och planterar på 150 skolor. Barnen kommer att plantera tulpaner, narcisser, krokus och pärlhyacinter. Varje paket innehåller:
-    300 blomsterlökar
-    3 planteringsspadar, sponsrade av Blomsterlandet
-    30 böcker som kan användas under ett helt år, enskilt eller i grupp.

Bifogat hittar ni en lista på alla skolor som har vunnit i lottdragningen. Vid respektive skola finns kontaktuppgifter till en kontaktperson på skolan.

Ämnen

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterade event