Följ Blomsterfrämjandet

​Löksättarvecka!

Pressmeddelande   •   Sep 12, 2016 08:00 CEST

Hela vecka 38 är det löksättarvecka hos landets tulpanodlare.

Nu drar säsongen igång och odlarna börjar med att sätta de tulpanlökar som till vintern ska ge krispiga och efterlängtade tulpaner. Hela vecka 38, dvs från måndagen den 19 september till fredagen den 23 september, är det löksättarvecka hos landets tulpanodlare.

All press är välkommen! Kontakta din närmaste odlare och stäm av vilken dag och tid som passar! Alla odlare hittar du på www.tulpanguiden.se

Erika Wallin har möjlighet att följa med press till odlare i Skåne och Malin Hidesäter till odlare i Stockholmsområdet om ni önskar det. Kontakta oss i så fall direkt så stämmer vi av lämplig dag och plats.

Onsdagen den 21 september kommer TV 4 Nyhetsmorgon att uppmärksamma händelsen. Programledarna Tilde och Peter kommer att sätta egna lökar i direktsändning. Lökar som tittarna sedan får följa ända fram tills att de ska skördas på tulpanens dag den 15 januari 2017. Det är ett perfekt tillfälle att lära sig om tulpanens resa från lök till färdig tulpan samt följa ett svenskt hantverk.

Hjärtligt välkomna önskar 

Erika Wallin & Malin Hidesäter

Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.