Följ Blomsterfrämjandet

​Löksättarvecka hos svenska tulpanodlare

Pressmeddelande   •   Sep 09, 2015 07:30 CEST

Nu drar säsongen igång och odlarna börjar med att sätta de tulpanlökar som till vintern ska ge krispiga och efterlängtade tulpaner. Hela vecka 38, dvs från måndagen den 14 september till fredagen den 18 september, är det löksättarvecka hos landets tulpanodlare.

All press är välkommen! Kontakta din närmaste odlare och stäm av vilken dag och tid som passar! Alla odlare hittar du på www.tulpanguiden.se

Torsdagen den 17 september kommer dessutom TV 4 Nyhetsmorgon att uppmärksamma händelsen. Programledarna Jenny och Steffo kommer att sätta egna lökar i direktsändning, lökar som tittarna sedan får följa ända fram tills att de ska skördas på tulpanens dag den 15 januari 2016. Det är ett perfekt tillfälle att lära sig om tulpanens resa från lök till färdig tulpan samt följa ett svenskt hantverk.

Hjärtligt välkomna önskar

Malin Hidesäter & Erika Wallin Blomsterfrämjandet 

Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.