Gå direkt till innehåll
Ge ditt hem ett lyft med höst och julstjärnor.
Ge ditt hem ett lyft med höst och julstjärnor.

Pressmeddelande -

Höstdekorationer som lyser upp gråa dagar!

Höststjärnor och julstjärnor skapar färg i höstmörkret

Vilka stjärnor! Julstjärnor passar inte bara under advent och jul. Dessa underbara växter är också mycket populära som höstdekorationer och går då under namnet höststjärnor. De varma tonerna på deras färgglada högblad förhöjer varje inredning, skapar en hemtrevnad och en positiv känsla under gråa höstdagar. Här visar vi upp olika höstdekorationer för att göra gråa dagar mindre trista och för att inte ge dystra tankar en chans.

Höstens drömlag: höststjärnor och pumpor
Pumpor anses höra hösten till. I sina många olika färger, former och storlekar ser dessa frukter ännu bättre ut i kombination med höststjärnor. Höststjärnor i färger som lax, kanel eller aprikos passar perfekt för höstens dekorationer. Tillsammans med pumpor skapar de en fin blandning av färgtoner som ger en skön atmosfär till alla rum.

Dessa lättskötta växter kan även användas som halloweendekorationer. En frodig stjärna ser fantastisk ut i denna flinande orangea pumpakruka. Dess täta och färgglada högblad ovanför pumpans ansikte ser ut som en frodig kalufs.

Lantlig stil med mjuka pastellfärgade julstjärnor

Julstjärnor i skira pastellfärger passar perfekt till en romantisk lantlig inredning.

Rosa julstjärnor ser fantastiska ut i den virkade korgen. Tips: För att undvika att vatten läcker ut eller att dina växter blir övervattnade, täck insidan av korgen med en vattentät duk eller en skål och vattna dina växter i små doser.

Den vackra julstjärneduon är ett riktigt blickfång med sina tvåfärgade högblad i pastellfärger.

Aprikosfärgade julstjärnor bildar ett dekorativt stilleben med antika böcker och vintageaccessoarer. Viktigt: För att trivas behöver julstjärnor ha en ljus, varm plats skyddad från drag. Om dina växter är på fel ställe kommer de att reagera genom att tappa sina blad.

Mjuka pastellfärger är det även i denna ovanliga bukett av snittade julstjärnor, tallkvistar, eukalyptus, färgad sparris och olika torkade blommor. Som snittblommor är julstjärnor imponerande med sina enorma, färgglada högblad. Storleken på de vackra högbladen gör att du inte behöver några andra blommor.

Tips: Direkt efter klippning, doppa julstjärnans stjälk i varmt vatten (ca 60°C) i några sekunder och sedan i kallt vatten. I färskt vatten håller de sig fräscha i upp till två veckor.

Modernt boende med julstjärnor och gröna växter

Julstjärnor är fantastiska krukväxter som tillför färgglada accenter på hösten och vintern och passar bra med andra inomhusväxter. I denna inredning med loftstil skapar julstjärnor i olika färger och storlekar en hemtrevlig atmosfär. Stora bladväxter framhäver den exotiska känslan och förstärker rummets harmoni.

En skål med är tätt planterade växter placerad på golvet mitt i rummet är ett fantastisk blickfång. För detta moderna arrangemang har röda julstjärnor kombinerats med zebrasköld (Alocasia zebrina), prydnadssparris (Asparagus plumosus), bladbegonier (Begonia rex 'Indian Summer'), rotgömma (Dischidia nummularia) och Philodendron 'Prince of Orange' . I denna effektfulla väggdekoration förvandlas julstjärnor och gröna växter till levande konst. Denna kreativa sammansättning består av klarröda julstjärnor, åderblad (Fittonia verschaffeltii), pilspetsväxter (Syngonium), skvallerreva (Tradescantia fluminensis tricolor), prydnadssparris (Asparagus densiflorus 'Meyeri'), dvärgcissus (Parthenocissus striata) och hjärtbräken (Hemionitis arifolia).

Julstjärnor ser också dramatiska ut som snittblommor i detta arrangemang. Tillsammans med rosenkalla (Anthurium andraeanum), Vanda orkidéer (Vanda), vild sparris (Asparagus acutifolius), torkad stjärnvädd (Scabiosa stellata), protea (Protea neriifolia), silverträd (Leucadendron 'Safari Sunset') och andra blommor skapar de en fantastisk kombination. Tips: Avskurna julstjärnor håller i upp till två veckor om de avskurna stjälkarna sänks ned i varmt vatten (ca 60°C) i några sekunder och sedan i kallt vatten.

För mer information och idéer om julstjärnor, besök www.starsforeurope.com/se/

Stars for Europe

Stars for Europe (SfE) är marknadsföringsinitiativet från de europeiska julstjärneodlarna Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants och Syngenta Flowers. Initiativet grundades år 2000 med syftet att främja och säkra en långsiktig försäljning av julstjärnor i Europa. SfE-verksamhet finns för närvarande i 22 europeiska länder. Från 2021 till 2024 stöds marknadsföringsaktiviteter av EU som en del av kampanjen "Stars unite Europe" i sju länder: Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Sverige och Spanien.

Bilderna är kostnadsfria att använda under förutsättning att bilden har byline "Stars for Europe". Skicka gärna en kopia.

Presskontakt:
Malin Hidesäter malin@blomsterframjandet.se
Jenny Ivarsson jenny@baskern.se

www.blomsterframjandet.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818