Följ Blomsterfrämjandet

Grönsaker för alla täppor

Pressmeddelande   •   Mar 26, 2010 13:00 CET

Grönsaker för alla täppor
Hur bor du? Vi tänker här tipsa om några enkla grönsaker som de flesta kan odla oavsett hur man bor, häng med bland tomater och chiliplantor!

Lägenhet utan balkong

Är det lägenhet som gäller och till och med utan balkong begränsas ju utbudet av vad som går att odla i grönsaksväg, men helt kört är det inte.

Chiliplantor vill ha mycket värme och i ett ljust fönster kommer plantorna att trivas alldeles utmärkt.  Välj sorter som inte blir så höga och plantera plantan i en relativt stor kruka, som gärna rymmer 3-4 liter jord, så kommer det att gå bra. Idag finns ett brett sortiment av chiliplantor i trädgårdsbutikerna, det är bara en fråga om hur stark man vågar odla.

Du med balkong och trädgård

Har man balkong breddas utbudet avsevärt. Balkongen behöver inte vara inglasad för att det ska fungera med grönsaksodling, däremot krävs det några timmars sol varje dag för att plantorna ska trivas.

Tomatlivet
Frilandstomater kan stå utomhus på soliga, lugna platser och ger då skörd framåt sensommaren. Bland frilandstomaterna finns bland annat busktomater som är bra nybörjarsorter. Busktomater behöver inte tjuvas och väljs låga sorter behöver plantan inte heller bindas upp. (Att tjuva = ta bort sidoskott som växer i bladvecket.)
Vill man göra en hängande trädgård är ampeltomat ett kul alternativ.  Plantera tomatplantor i rejäla amplar och häng upp. Här finns sorter med röda eller gula små tomater.

Finns det något godare än egenodlade grönsaker?

Välj och vraka bland grönsaksplantorna i trädgårdsbutiken. Gör din egen grönsakssallad med den ljuvliga skörden från rabatt och kruka.

För publicering under sommaren.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.