Gå direkt till innehåll
Glad påsk!

Pressmeddelande -

Glad påsk!

Vår och glädje råder i stora delar av vårt avlånga land. Det är strax påsk och vi hoppas vi kan glädjas åt allt det gula när det gäller tulpaner och vårlökar.

Utbudet och olika varianter av lökblommor slutar aldrig att förvåna, överraska och skänka glädje. Vi kan välja mellan krokusar, tulpaner med eller utan lök i olika färger och former och framför allt påskliljor till påsken.

Hur kan vi variera våra dekorationer?

Vi kan göra tätt sammanbundna buketter för lite smalare vaser. De blommor som passar för det här är olika narcisser eftersom de har starka och sega stjälkar som tål att lätt pressas samman.

Andra sätt att dekorera med blommor i smalare vaser är att placera snittulpaner och andra lökblommor en och en i små sammansatta kombinationer vilket också blir mycket effektfullt. Tulpanerna har dessutom en aning känsligare stjälkar varför vi väljer tulpaner till den här typen av kombination.

Kanske inte det är lika lätt att få tag på tulpaner med löken kvar men fråga i din blomsterbutik. Vem vet, kanske de kan fixa just för dig och andra som vill prova på att dekorera i en härlig glascylinder.

Trots alla dekorationstips är det alltid ett säkert kort att köpa hem påskliljor i kruka och tulpaner i bunt. Med mycket vatten kallt vatten i vasen och sval placering håller sig tulpanerna fina längre. När det gäller påskliljor i kruka klarar de temperaturer ner till 0:an och behöver ytterst lite vatten.

Glad påsk till er alla från Tulpanguiden! www.tulpanguiden.se

Ämnen

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300