Gå direkt till innehåll
Calibrachoa MF Neo FancyFrancy, en småpetunia som blommar rikligt hela sommaren.
Calibrachoa MF Neo FancyFrancy, en småpetunia som blommar rikligt hela sommaren.

Pressmeddelande -

Fler färgstarka blomsternyheter 2023

Förra veckan skickade vi ut ett gäng härliga nyheter inför blomsteråret 2023, idag bjuder vi på ännu fler blomstrande skönheter för rabatt och kruka!

Småpetunia, Calibrachoa MF Neo FancyFrancy Mood

Småpetunian, Calibrachoa MF Neo FancyFrancy, ger underbar tuttifrutti-blomning på terrassen. Småpetunia trivs bäst när de placeras i sol till lätt skugga. De vill växa i planteringskärl där rötterna får plats att utveckla sig. Riktmärket för balkonglådor är att de ska vara minst 20 x 20 cm. Amplar och urnor är perfekta platser för småpetunior. Blanda i långtidsverkande näring eller vattna med svag näringslösning under hela växtsäsongen. Håll jorden lätt fuktig och vattna inte på redan våt jord. Sörj för god dränering genom att lägga krukkross eller lecakulor i botten av planteringskärlet samt förvissa dig om att det finns hål i botten. Tänkt på att växter som placeras i blåsiga lägen torkar ut snabbt.Petunia_famous_lavenderblush_mood nyhet 2023

Vilken blomsterprakt! `Famous Lavender blush` är namnet på den här blomvilliga petunian. Petunia trivs i ett soligt läge och i näringsrik jord. Det är viktigt att inte låta jorden torka ut eftersom växten då kan drabbas av mjöldagg. Se till att det finns ett hål i krukan så att överflödigt vatten kan rinna ut. Gödselvattna dina petunior vid varje vattning, 1-2 kryddmått per liter vatten, så håller de sig fina länge.


Petunia SS-BlueSky Mood nyhet 2023

Petuniasorten SS-BlueSky ger en fantastisk blomsterprakt i trädgården. Placera den i soligt läge och låt den inte torka ut.

Gödselvattna dina petunior vid varje vattning, 1-2 kryddmått per liter vatten, så håller de sig fina länge.stjärnöga_osteospermum_flowerpower_orange_sunset_2023


Med stora glänsande blommor blir stjärnöga, Osteospermum ecklonis `Flowerpower Orange Sunset` en favorit på balkongen eller terrassen hela sommaren. Stjärnöga har ett kompakt och buskigt växtsätt. Gödselvattna vid varje vattning, 1-2 kryddmått per liter vatten och klipp bort vissna blommor.

Dahlia x pinnata Dalaya-Serien `Maxi Mango` 2023

Dahlia x pinnata Dalaya-Serien `Maxi Mango`, kan gärna bli en ny favorit i kruka. Plantera om din dahlia i större kruka i vanlig planteringsjord så att knölarna kan utvecklas ordentligt. Klipp bort vissna blommor så stimuleras ny knoppsättning. Gödselvattna vid varje vattning, 1-2 kryddmått per liter vatten, då kommer din dahlia med stor sannolikhet att blomma ända tills frosten kommer. Du kan prova att övervintra den genom att klippa av stjälkarna och placera krukan frostfritt, mellan 2-12 grader. På våren planterar du sedan om knölarna i ny jord.

Petunia Famous cherry sky 2023

Petuniasorten Famous Cherry Sky är en iögonfallande krukväxt med körsbärsfärgade blommor med vita inslag. Petunia trivs i ett soligt läge och i näringsrik jord. Det är viktigt att inte låta jorden torka ut eftersom växten då kan drabbas av mjöldagg. Se till att det finns ett hål i krukan så att överflödigt vatten kan rinna ut.

Sommarflox Phlox drummondi Gisele-Serien 2023

Vita som snö är de små blommorna på vitblommande sommarflox, som tillhör Phlox drummondi Gisele-Serien. Sommarflox trivs bra i såväl kruka som rabatt och är ett fint inslag i de små vaserna under sommaren. I rabatten är sommarfloxen en perfekt kantväxt som trivs i både sol och halvskugga. Plantera i väldränerad jord och vattna regelbundet med gödselvatten så kommer sommarfloxen blomma rikligt ända in på hösten.Petunia Pink Red Veins 2023


Petuniasorten Sweet Sunshine Compact Pink Red Veins, har fyllda blommor i en härlig rosa nyans med mörkare "vener". En välkommen färgklick i balkonglådan och i krukan på terrassen. Petunian trivs i ett soligt läge och i näringsrik jord. Det är viktigt att inte låta jorden torka ut eftersom växten då kan drabbas av mjöldagg.

Bilder: Blomsterfrämjandet

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll