Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fira Tulpanens dag på Centralstationen!

Vi firar Tulpanens dag, måndagen den 15 januari, med svenskodlade tulpaner som sprider glädje och vårkänsla på Centralstationen i Stockholm. Alla är välkomna att fotografera sig tillsammans med vackra tulpaner och delta i en Instagramtävling med hashtagg #svenskatulpaner. Vinsten är förstås härliga buketter svenskodlade tulpaner.

Arrangörer är Blomsterfrämjandet och Svenskmärkning, som står bakom ursprungsmärkningen Från Sverige.

– De färgglada och underbart krispiga tulpanerna symboliserar ljusets återkomst och att våren är i antågande, säger Malin Hidesäter, projektledare på Blomsterfrämjandet. Tulpanen är en älskad blomma och vi ger gärna tips om skötsel och hur de kan arrangeras.

– Titta efter ursprungsmärket Från Sverige när du väljer tulpaner i butiken. Märket visar att tulpanerna är odlade och hanterade av certifierade svenska odlare, säger Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning AB som står bakom märket Från Sverige.

Tulpanens dag firas hela dagen den 15 januari 2018 på Centralstationen i Stockholm.
Instagramtävlingen pågår mellan 15/1-15/2 2018 och du tävlar med bilder som visar svenskodlade tulpaner på ett glädjefullt sätt. Tagga bilden med #svenskatulpaner och skriv ordet Tulpanglädje.

Märket Från Sverige gör det enklare att välja svenskodlat
En stor del av tulpanerna i de svenska butikerna använder märket Från Sverige, som gör det enkelt att välja tulpaner som är odlade och hanterade i Sverige. Tulpanerna är certifierade och ansvarsfullt odlade med hänsyn till människor och miljö. Aldrig har produktionen av svenska tulpaner varit så stor, utbudet ökar och produktionen är uppe i 160 miljoner per år.
Läs mer på frånsverige.se

Blomsterfrämjandet – inspiration och fakta
Det finns nog ingen blomma som är så förknippad med vår och ljus som svenska tulpaner. Svenskarna är ett tulpanälskande folk och det finns få länder där invånarna köper så många tulpaner per person som vi gör. Bakom de vackra tulpanerna ligger ett stort hantverkskunnande och svenska tulpanodlare jobbar oavbrutet för att få fram tulpaner av toppkvalitet.
Inspireras på Blomsterframjandet.se

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll