Gå direkt till innehåll
En underbara vår i sikte - med tulpaner i vasen……mmmm

Pressmeddelande -

En underbara vår i sikte - med tulpaner i vasen……mmmm

En underbara vår i sikte - med tulpaner i vasen……mmmm

Efter mörker och kyla kommer ljus och värme. Även om vi hittills har haft en ovanligt varm och snöfattig vinter kommer ljuset sakta tillbaka och bringa hopp.

2012 års tulpansäsong smyger som sig bör igång med rött och vitt till julen 2011 för att sedan övergå i en härlig färgexplosion under hela våren. Svenska tulpandrivare jobbar oavbrutet för en toppkvalité med bra och friska lökar som håller ett mått av 12 cm. Det är ett hantverk som har pågått under många år och det bara fortsätter, fortsätter att efterfrågas av svenska folket. Då det pågår drivning i landets alla hörn finns det god tillgång på närproducerade tulpaner under hela den intensiva säsongen mellan nyår och påsk. Under säsongen 2012 kommer det att finnas inte mindre än dryga 130 miljoner tulpaner i våra svenska växthus.

Vi märker en förändring i färgfördelningen

Länge, länge har det varit rött och gult i toppen av efterfrågade färger bland tulpanerna. Till nästkommande säsong har de här färgerna fått ge vika till förmån för MER vitt. En tulpansort som heter ’White Dream’ har i antal ”kört om” den röda sorten ’Abba’.

Tulpanens dag

Tulpanens dag firar vi som vi alltid gör den 15 januari. 2012 blir det söndagen den 15 januari. Vad vore en Tulpanens dag utan tulpaner på stan? Självklart kommer vi att dela ut tulpaner även det här året. Mer info kommer när det närmar sig.

Tulpanguiden

För information om tulpaner, www.tulpanguiden.se. Tulpanguiden finns nu även på Facebook. Gå in och gilla Tulpanguiden på Facebook för där kommer det att vara olika aktiviteter under kommande vår. Vill du ha hjälp med bildmaterial eller mer upplysningar om lök- och knölväxter kontakta Erica Dahlqvist på info@tulpanguiden.se eller på 0708-49 94 34.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material