Gå direkt till innehåll
En kryddig present

Pressmeddelande -

En kryddig present

De flesta trädgårdsbutiker har ett brett utbud av kryddväxter som lockar oss till köp. Kryddor är lättodlade och köper man exemplar som har kommit en bit på väg kan skörden starta omgående, om än i små mängder. Några kryddor i kruka är dessutom en trevlig gå-bort-present.

Ska kryddväxterna ges bort kan vi tipsa om hur enkelt kryddkrukorna kan piffas till och dekoreras för att bli extra fina. Se beskrivning i bifogat dokument.

Rosmarin

Rosmarinus officinalis, är en aromatisk krydda som ursprungligen hör hemma runt Medelhavsländerna. Här njuter vi av rosmarinen utomhus under sommarhalvåret och de mörkgröna barrlika bladen med sin silvergrå baksida bjuder oss på en söt, lite bitter smak som påminner om kamfer. Rosmarin trivs bäst på soliga växtplatser och gärna i väldränerade jordar.

Timjan

Thymus vulgaris, är en perenn kryddväxt med små gröna blad som översållas av lilafärgade blommor under juli till september. Liksom rosmarin har timjan en genomträngande smak och bör därför användas därefter. Hos timjan används med fördel blad och unga skott och den är lika god färsk som torkad. Timjan trivs bäst på soliga växtplatser och gärna i väldränerade jordar.

Hoppas alla får en smakfull vår och sommar!

Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300