Gå direkt till innehåll
EFTERLYSNING!  Utlottning av blomsterlök till 100 skolor i Sverige.

Pressmeddelande -

EFTERLYSNING! Utlottning av blomsterlök till 100 skolor i Sverige.

Vi ser fram emot en härlig skara skolbarn som kommer att plantera blomsterlök den 10 september runtom i hela Skandinavien.

Blomsterfrämjandet har under fem års tid genomfört planteringsdagen i samarbete med IBC (International Flower Bulb Center i Holland, www.bulbsonline.org) då skolbarn runtom i hela Sverige har planterat blomsterlök på totalt 550 skolgårdar. Nu är det dags för det 6:e året.

Under de fem första åren har vi varit i kontakt med många kreativa verksamhetsledare och lärare vid skolorna och barnen har planterat, mätt, räknat, ritat och målat på ett fantastiskt sätt. Aktiviteten lämpar sig för barn mellan 7-10 år.  Vi skickar med 30 trevliga små böcker, som innehåller information och pyssel om blomsterlök, till varje klass som vinner samt 3 planteringsspadar.

Med den här aktiviteten vill vi få barnen att upptäcka en värld där blommor och växter fyller en underbar funktion, kanske bidrar vi till att några elever i framtiden kommer att fylla sina dagar med arbete i den gröna sektorn.

NYHET! Skandinavisk planteringsdag den 10 september.

Den 10:e september 2010 kommer 800 skolor runtom i Sverige, Norge och Finland att plantera 120 000 blomsterlökar.

Efterlysning!

Vi söker därför efter 100 skolor i Sverige som vill delta i utlottningen av blomsterlökspaket innehållande 300 lökar, 30 böcker och 3 planteringsspadar.

Det finns 3 krav för att få delta i utlottningen:

-       Kontaktuppgifter: Uppge Klass/skola, kontaktperson, leveransadress till skolan, telefon och e-post till info@blomsterframjandet.se

-       Lökarna ska planteras den 10 september.

-       Kontakta din lokala tidning för ev reportage

Sista anmälningsdag till Blomsterfrämjandet är den 20 augusti, 2010. Vi kommer att meddela vinnarna och skicka ut de 300 blomsterlökarna i god tid före den 10 september.

För publicering under 2010. Blomsterfrämjandet i samarbete med IBC

Ämnen

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300