Gå direkt till innehåll
Duka till Halloweenfest

Pressmeddelande -

Duka till Halloweenfest

Halloweenfester med plastspindlar, spökgirlanger och läskiga inslag i all ära. I år vill vi slå ett slag för en naturligt vacker och festlig bordsdekoration med inspiration från naturen på Halloweentemat. Frossa i årstidens säsongsväxter som höstglöd, krysantemum och slideranka och ta in det du hittar från skogen eller parken. Löv i vackra färger och glänsande höstbruna kastanjer sätter pricken över i:et på din dukning. Här delar vi med oss av några tips och idéer inför helgens fester.

Tema

Halloween förknippar de flesta av oss med färger i orange och gula toner. Ta fasta på det och låt färgvalet styra din dukning.

Växtval

Välj gärna växter i säsong. I slutet av oktober och början av november finns det gott om svenskodlade höstglöd, krysantemum, fluffiga och lättanvända sliderankor samt olika typer av prydnadsgräs. Både höstglöd och krysantemum finns i många olika nyanser av gult och orange. Titta efter Svensk Sigill-märket när du väljer växter, det visar att de är odlade i Sverige på ett bra sätt.

Dukningstips

  • Både höstglöd och krysantemum blommar så rikligt att du kan använda några blommor från växten som snitt.  Fint att lägga i en liten skål, sätta i en liten vas eller fästa på servetten.
  • Ta in vackra höstlöv och glänsande kastanjer från skogen, trädgården eller parken.
  • Det är inbjudande och personligt att ta ett par löv och en blomma och fästa dem runt foten på ett glas.
  • Ett annat trevligt användningsområde för löv är att varva löv i olika färgnyanser i botten av en glasskål. Därefter kan en blomma sättas i ”löv-krukan”. Superfint!
  • Det ser charmigt ut och ger dukningen liv när lite olika växter och prydnader blandas.  Ta gärna fram en skål på fot och placera utvalda växter och prydnader i den. Pumpor, gräs och en blomma kan bygga på höjden medan slideranka eller murgröna ger en fin effekt när det rinner ner över kanten.
  • Ett alternativ är ett stort fat där olika blommor, löv, pumpor och kastanjer får samsas. Att använda en gammal konservburk i matchande färger är aldrig fel.
  • Avslutningsvis kan lite löv och kastanjer strös över bordet.

Relaterade länkar

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300