Gå direkt till innehåll
Blomsterlökstrender 2012 - Färgglada och fyllda av energi

Pressmeddelande -

Blomsterlökstrender 2012 - Färgglada och fyllda av energi

Trenderna som berör blommor är mer färgstarka än någonsin. Välj de naturliga nyanserna i trenden "Warm Embrace" eller gå till en explosion av färger med trenden "Colour Rich". Vad du än väljer kan du alltid gå lös på lökblommor och lök i kruka, båda finns i ett stort antal färger. Nu är det upp till dig hur du bäst sätter blomsterlöken i fokus!

”Warm Embrace”: att ta naturen inomhus

Blommor som moder Natur själv har skapat: det är vad "Warm Embrace" handlar om. Inte för avskalat samtidigt som det inte ska verka för tillgjort, utan gärna med djärvt översvallande blommor som tar naturen rätt in i ditt hem. Vad kan vara bättre när vintern inte kan släppa sitt grepp och du längtar efter att den första antydan till vår ska ge sig till känna?

För en trendig look, kombinera naturmaterial med grov struktur tillsammans med livfulla gula blommor. Vad sägs om gula påskliljor i en samling av vaser gjorda av naturliga material eller vaser i naturliga nyanser, eller varför inte krokuslökar i kruka på en grund träbricka? För något lite mindre uttalat, kombinera naturliga färger med traditionella nyanser som ockra, lila och aubergine. Denna naturliga look förstärks av användning av tillbehör tillverkade av organiskt material som trä, korg och fina mjuka material såsom filt.

”Colour Rich”: från knockoutgult till intensivt rosa

Om du vill ha en riktig energiinjektion, gör det bästa av "Colour Rich"! Denna trend kännetecknas av sina ljusa färger men även dramatiska färgkontraster är tillåtna. Tänk bara: Intensivt rosa hyacinter i en varmt rosa kruka mot en klarblå vägg. Välj blommor med enkla former och krukor i energirika färger för att den totala effekten ska bli maximal.

Minst lika spännande är kombinationer av naturliga material med fluorescerande färger som fluorescerande rosa eller gult. Även ett litet tillägg av en fluorescerande färg kommer att vara effektfullt. Prova att kombinera pastellfärgade lökblommor eller lök i kruka med en enda fluorescerande accent i form av ett tillbehör, tejp eller snöre. Resultatet kommer att förtrolla dig!

Dekorationstips 1:

- Varför inte avslöja naturens hemligheter i ditt eget hem genom att visa upp själva blomsterlöken? Det är trots allt här allt börjar. Bli härligt överraskad av den vackra grova strukturen som löken hos amaryllis, tidlösa, hyacint, påsklilja och tulpan har.

Dekorationstips 2:

- Lök i kruka kan på ett ögonblick ge din terrass eller balkong det där härliga utseendet av att våren är här. Väljer du att placera lök i kruka utomhus stannar vårkänslan kvar ännu lite längre!

Lökblommor och lök i kruka finns från december till april.

Text och bilder lämpar sig för publicering från december 2011 till april 2012.

För mer information och bildmaterial, kontakta

Erica Dahlqvist, info@tulpanguiden.se

www.tulpanguiden.se

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300