Följ Blomsterfrämjandet

Blomsterlöksplantering i Mästarrabatten 2010

Pressmeddelande   •   Sep 10, 2010 16:30 CEST

Mästarrabatten för 2010, ”Helenas hörna”, av Helena Åhlund är en välstämd symfoni av färger och former. För att det ska finnas något som blommar tidigt på våren i rabatten är det nu dags att plantera de blommande vårlökarna som ingår i Mästarrabatten.


Oavsett om du har planterat hela rabatten i din trädgård eller bara plockat vissa delar av den gör lökväxterna att blomningen kommer igång tidigt på säsongen. Genom att plantera vårlök i Mästarrabatten tillsammans med perenner kommer lökens vissnande blad att effektivt döljas av perennernas frodiga grönska och rabatten håller sig därför fin från tidig vår till långt fram på hösten, ja faktiskt även över vintern då det lilla trädet och buskarna som ingår i rabatten upprätthåller liv och struktur.


Mästarrabatter är skapade av mästare inom trädgård för att passa i vanliga villaträdgårdar. Varje år lanseras en ny Mästarrabatt. Konceptet drivs av GRO Plantskolor; svenska detaljister och producenter av buskar, träd och perenner, med stöd av International Flower Bulb Centre i Holland.

Se bifogat dokument där rabattens blomsterlökar beskrivs.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.