Gå direkt till innehåll
Blommor till mor

Pressmeddelande -

Blommor till mor

Att uppvakta mammorna på mors dag är en kär tradition och visst är väl alla mammor värda en extra uppskattning för vad de gör. De små barnens egenhändigt gjorda halsband och teckningar är givna presenter och tillsammans med blomrika hängpelargoner eller vackra liljor är det bara för mor att njuta lite extra denna dag.
Para ihop din mamma med den blomma som bäst uttrycker henne, framhäver henne och ger henne det där lilla extra. För att hjälpa dig på traven valde vi ut två olika blommor; hängpelargon och en stjälk med stiliga liljor.
Hängpelargon
Till mors dag är det högsäsong för hängpelargoner och därför passar vi på att även välja ut några till mamma. Lättskötta, tåliga och blomrika är ord som passar in på hängpelargon. Plantera i balkonglådor, amplar och krukor, gärna i planteringsjord med långtidsverkande näring och i full sol så har mamma blommande hängpelargoner för en lång tid framöver. Det finns även färdigplanterade amplar att köpa i våra blomsterbutiker.
Hängpelargoner finns i olika varianter med både enkla och dubbla blommor. Vi har valt att visa upp två olika typer av hängpelargon, den traditionella varianten i färgerna vitt, sorten ’Luna’, och den mörkt bordeaux/röda, ’Lulu’, men även sortgruppen Villetta med sina självrensande plantor. Viletta finns i tre färger och blommar konstant och rikligt under hela säsongen och behöver inte putsas.
Lilja
Inte så ofta föreslår vi en snittblomma men nu vill vi även ge det alternativet. Liljor som vi köper som snittblomma delas in i fyra olika grupper: Asiatiska liljor, orientaliska liljor, LA Hybrider och Longiflorum. De asiatiska liljorna är populärast och finns i mängder med olika färger. Stjälkarna är blomrika och på varje stängel kan det bli 5-8 blommor. Denna grupp av liljor doftar svagast av alla.
Liljor är tacksamma att arrangera. Vill man slå på stort är ett helt fång med liljor väldigt imponerande men även några få avnupna blommor kan få den mest enkla glasburk att se exklusiv ut.
Oavsett om du vill uppvakta mamma med hängpelargoner eller liljor på mors dag hoppas vi att hon blir glad och känner sig omtyckt.
För publicering till mors dag 2010.

Ämnen

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300