Gå direkt till innehåll
Gör ett påskbo av pelargoner och färgade ägg! Foto: Pelargonium for Europe
Gör ett påskbo av pelargoner och färgade ägg! Foto: Pelargonium for Europe

Pressmeddelande -

Blommiga påskidéer med pelargoner

Påsken är en tid då många av oss vill dekorera extra mycket hemma. Färga ägg, göra härliga dukningar och arrangera med påskris och traditionella påskblommor. Förutom de tidiga pelargonerna som vi på Blomsterfrämjandet tipsat om tidigare i vår är de ädla pelargonerna perfekta för blommiga påskdekorationer. Våra kollegor på Pelargonium for Europe visar hur man skapar fina påskdekorationer med pelargoner och ägg.

Duka med pelargoner. Naturen bjuder på den vackraste dekorationen. Några olika perlargonblommor och dekorativa vaktelägg är fint på påskbordet. Foto: Pelargonium for Europe

Knipsa av små buketter av pelargonerna och dekorera servetterna med blommor. Foto: Pelargonium for Europe

Låt dina torkade växter få färgglatt sällskap på påsken! Använd små plastvaser till blommorna så håller de längre. Foto: Pelargonium for Europe.


Små plastvaser till pelargonblommorna. Foto: Pelargonium for Europe.

Mobil med äggvaser 

I mobilen hänger vackert mönstrade vaktelägg bredvid dekorativa minifågelbon och hönsägg i olika storlekar. De stora äggen blir små vaser till pelargonblommor.

Gör äggvaserna så här:

Koka äggen och ta bort topparna från äggen försiktigt, ta ur innehållet med sked och skölj ur ägget och ta bort eventuella äggrester.

Tips: Vakteläggen är dekorativa med sina fina mönster, vill man inte ha hönsäggen vita kan de målas eller färgas med olika växter som rödkål, blåbär eller rödlök. Foto: Pelargonium for Europe.

Blommigt påskbo

Plantera en pelargon i en flätad korg och dekorera den med exempelvis ris av björk eller klematisrankor. Tillsätt några målade ägg, vaktelägg och fjädrar. Foto: Pelargonium for Europe.Fler tips och idéer om pelargoner hittar du på Blomsterfrämjandets och Pelargonium for Europes hemsidor.


www.blomsterframjandet.se

https://www.pelargoniumforeurope.com/sv/


Pelargonium for Europe

Pelargonium for Europe är ett marknadsföringsinitiativ som grundades av de europeiska pelargonförädlarna Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch, Selecta one och Syngenta Flowers.

Blomsterfrämjandet ansvarar för Pelargonium for Europes aktiviteter i Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll