Gå direkt till innehåll
Azalea - ger stöd till funktionshindrade och kroniskt sjuka barn och ungdomar

Pressmeddelande -

Azalea - ger stöd till funktionshindrade och kroniskt sjuka barn och ungdomar

Blommor har många egenskaper och säger ofta mer än tusen ord. Under veckorna 44 – 45 kan du köpa en eller flera azaleor för att hjälpa till och stödja Kronprinsessan Victorias fond. Pengarna går till en meningsfull fritid och rekreation för funktionshindrade och kroniskt sjuka barn och ungdomar.

Insamlingen

Blomsterbranschen satsar genom Kungliga Blomsterstiftelsen och Azaleakampanjen, med insamling till Kronprinsessan Victorias fond, på att sprida de mjuka värdena i vårt samhälle. Genom Kronprinsessan Victorias fond kan föreningar och organisationer söka stöd för att funktionshindrade och kroniskt sjuka barn och ungdomar ska få större möjligheter till en meningsfull fritid och rekreation. Det kan bl.a. vara bidrag för att genom Svenska Service- och Signalhundsförbundet utbilda sin hund till en ”fyrbent assistent” eller specialutrusta en segelbåt för funktionshindrade.

Under veckorna 44-45 hittar du i butikerna många härliga azaleor i läckra färger märkta med Victoriafondsigillet. Vid köp av dessa azaleor ger du oavkortat ett bidrag till Victoriafonden på 2:-/såld azalea. Passa på att överraska en kär vän eller säg tack till någon som alltid finns där för dig med en azalea med Victoriafondsigillet. Eller varför inte dekorera med azaleor i ljuvligt vitt eller starkt ceriserosa till höstens fester och sammankomster.

Sedan starten 1999 har blomsterbranschen samlat in drygt 7 miljoner kronor till Victoriafonden varav Azaleakampanjen har bidragit med 2 925 000 kronor. Kronprinsessan Victoria har själv redovisat flera angelägna projekt som pengarna gått till.

Vad är en azalea?

Azalean är ett litet träd med härlig grönska som är en bra luftfuktare i ditt hem. Den har också unika blomningsegenskaper som gör att den kan blomma inne i våra hem i många veckor under den mörka årstiden. Azalean är ju en släkting till rhododendron och har sin växtperiod och knoppsättning under sommaren och lagrar redan då också upp energi för blomningen. En framdriven azalea med stora färgvisande knoppar och gärna med någon utslagen blomma kan därför blomma i flera veckor i hemmet under höst- och vintermörkret, när vi som mest behöver växter och färgrika blommor i våra hem.

Blommor har många egenskaper och säger ofta mer än tusen ord.

  • De kan vara hälsoväxter som luftrenare och luftfuktare i ditt hem.
  • De skapar också stämning med alla sina färger och det är lätt och roligt att inreda och duka med blommor till vardag och fest.
  • Blommor är fantastiska att kommunicera budskap med.

Skötselråd för azalea:

Placering: i fönster eller gärna på ett bord. En knoppig azalea kräver ljusare placering. Undvik extra heta element och starkt solsken.

Vattning: regelbundet. Enklast är att hälla ca 1 dl vatten i botten på ytterkrukan varje dag. Kontrollera att växten inte står i vatten eller är våt före vattningen.

Näring: ingen näring behöver tillsättas under blomningstiden.

Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material