Följ Blomsterfrämjandet

Att inmundiga med ögat

Pressmeddelande   •   Okt 11, 2006 11:06 CEST

Välkommen att vara med när Blomsterfrämjandet avtäcker årets ”julbord” under Elmia Garden mässan i Jönköping. Kom och njut av ett grönskande ”julbord” för öga och själ skapat av Gunnar Kaj.

Vi bjuder på ett julbord i annorlunda tappning
Gunnar Kaj har skapat ett grönskande julbord som man med en smula fantasi kan översätta till våra kända läckerheter på det ätliga julbordet.

Det finns väl inget så svenskt som ett julbord eller ett smörgåsbord. Att översätta julens blommor som symbol för de olika läckerheterna på julbordet är inte svårt. För att njuta av julens blomsterlökar i mesta möjliga mån bör man placera dem så svalt som möjligt. Därför kommer de här växterna att symbolisera de kalla rätterna på julbordet. Med de kalla rätterna menar vi bland annat sillinläggningar och desserter. Tänk dig själv en skål fylld med vita hyacintblommor = ris a la malta!

Julstjärnor däremot gillar ju varmare temperaturer för ett långt liv i krukan. Hur skulle det vara att översätta julstjärnorna till det småvarma på julbordet?

Julbordet blir något att hålla i minnet. I skötselråd finns det alltid poängterat att man ska tänka på temperaturen, men med liknelser blir allting mycket lättare att komma ihåg.

Varmt Välkommen!

Avtäckningen av julbordet sker tisdagen den 7 november, kl. 14.30
strax intill Blomsterfrämjandets monter B04:81, på Elmia Garden i Jönköping.


För mer information kontakta:
Blomsterfrämjandet| Telefon 08-787 53 90 | Fax 08-787 53 91
www.blomsterframjandet.se | info@blomsterframjandet.se


Pressinbjudan är utsänt i samarbete med International Flower Bulb Center och Stars for Europe.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.