Följ Blomsterfrämjandet

Allt du behöver veta om utplanteringsväxter

Pressmeddelande   •   Jun 05, 2012 08:19 CEST

Blomsterfrämjandet har glädjen att berätta att växtinformationsdelen på vår hemsida www.blomsterframjandet.se är utökad med ett sortiment av utplanteringsväxter.

Här hittar du information om ursprung, familj, växtsätt och utseende, användningsområden och ståndortskrav för mer än 100 olika utplanteringsväxter. Informationen är kompletterad med illustrativa bilder. Välkommen att hämta kunskap och inspiration!

Inför svenska flaggans dag och Nationaldagen vill vi också tipsa om några härliga sommarblommor som, i brist på sommarvärme, hjälper till att skapa svensk sommarstämning. Komponera växter i gula, blå och vita färger, så kan det knappas bli svenskare.

Husarknappar, Sanvitalia procumbens

Härlig växt som har mängder av små solrosliknande blommor i gula nyanser. Blommar oavbrutet från maj till oktober och tål både vind, regn och torka bra.

Lobelia, Lobelia erinus

Klassisk sommarblomma som blommar tacksamt oavsett väder. De blå sorterna har en fantastisk färg som passar perfekt till gula toner.

Buskmargerit   Argyranthemum frutescens

Få blommor passar så bra för att skapa känslan av en svensk sommaräng som margerit.  Plantera som enda blomma i kruka eller tillsammans med andra starkväxande växter, även perfekt till snitt.

Alla tre sorterna blommar längre om överblommade blommor plockas bort efterhand. Glöm inte heller att tillföra näring i vattnet emellanåt. 

Blomsterfrämjandet önskar en trevlig helgdag!Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.