Gå direkt till innehåll
Grönt är skönt julen 2020 och vi hämtar inspiration och idéer från växtriket. Foto: Stars for Europe
Grönt är skönt julen 2020 och vi hämtar inspiration och idéer från växtriket. Foto: Stars for Europe

Pressmeddelande -

20 tips på hur du skapar julstämning

En avskalad och naturlig inredning med inspiration från naturen är trenden julen 2020. Att använda växter som inredningsdetaljer får hemmet att kännas både mysigare och lugnare. Här delar vi med oss av tips hur du kan skapa julstämning med hjälp av olika inslag från naturen i kombination med julens stjärna. Oavsett om du tycker om en mer traditionell eller en mer okonventionell jul finns idéer för dig. Börja med en skogspromenad och ta med dig material som du hittar på marken, så har du en bra början på ditt adventsmys!

Green Spirit

Sätt dig ner och andas! Vardagsrummet kan förvandlas till en grön oas med hjälp av växter och material från naturen. I skogen finns en oändlig skatt av kottar, kvistar och andra naturmaterial som är fina att dekorera med under advent och till jul.

Ett rustikt träbord, odekorerade väggar i lugna färgtoner och en tall helt utan dekoration utgör en lugn bakgrund. Till dukningen har julstjärnor och olika tillbehör i guld, silver och rött använts.

Gröna nyanser med en touch av vintage: mjuka gröna färgtoner har en naturligt lugnande effekt och skapar en avkopplande atmosfär. Julstjärnor i vita och krämfärgade toner skapar en fin kontrast och framhävs vackert.

En klassisk krans av grankvistar dekoreras med kottar och krämfärgade julstjärnor i stram stil.

Barrväxter framför en skogstapet skapar en naturlig känsla av skog. Julröda julstjärnor i korgar, julgranskulor och kottar tillsammans med julklappar signalerar att julen snart är här.

Att ta in en gren och hänga i taket är mycket effektfullt. Smycka med dina favoriter, kulor av papper är extra trendigt i år och komplettera med julstjärnor i små krukor eller som snittblommor. 

Med naturlig värme

Skapa harmoni i ditt hem med naturlig julvärme. Använd dig av varma, jordnära färgtoner för att skapa en fristad för avkoppling och nedvarvning.

En stor skål med julstjärnor i krämfärgade toner, planterade i ett bo av torkade kvistar och torkade blommor, skapar en lugn och tilltalande installation.

En krämfärgad julstjärna på en stege tillsammans med brinnande stearinljus och en krans av torkade blommor har en subtil effekt och utstrålar elegans.

Torkade blommor och botaniska teckningar är trendigt 2020. Men låt oss komma ihåg de levande växterna. Tillsammans med torkade växter framhävs de extra väl och ger liv till alla rum. Här går julstjärnan ton i ton med de torkade växterna vilket skapar harmoni.

Shabby-chic: julstjärnorna lyser upp i ett vintergrått fönster. På en rustik träbricka i slitna lerkrukor tillsammans med kottar och kvistar strålar julstjärnorna, och de naturliga materialen skapar en harmonisk scen.

Julens rodnad

Oavsett om det gäller mode, kosmetika eller inredningsdesign är korallfärgade toner otroligt trendiga. Stjärnor i varma nyanser av aprikos, rosa och lax är mycket användbara för inredning i dessa sammanhang. Redan i september dyker de första höststjärnorna upp - som finns i nyanser av olika rosa samt aprikos - och sedan kommer en uppsjö av olika sorter ända fram till jul.

Som dekorativt mittpunkt fångar lyxiga, rosa julstjärnor på ett serveringsfat i silver uppmärksamheten och förstärker den varma och mysiga atmosfären. Speciellt i modernare hus som saknar fönsterbrädor är en maffig samplantering ett perfekt alternativ.

Den här romantiska julkransen är vacker och även relativt lätt att göra. Placera en blöt krans av stickmassa i en lämplig skål. Dekorera den sedan genom att sätta i ljus, klippta julstjärnegrenar, hortensiablommor, rosor, grenar och bär.

Julfika: varmt aprikosfärgade julstjärnor passar perfekt till korgmöbler och skapar en mysig atmosfär.

Lantliga hem

Julmys på landet: från möbler i trä till en kärleksfullt dekorerad julgran, ljusslingor och en klassiskt röd julstjärna; detta rum utstrålar värme och inbjuder till avkoppling och goda samtal över en kopp kaffe. 

I en gammal låda skapar nötter, äpplen, clementiner och röda julstjärnor en nostalgiskt känsla och lockar med goda julsmaker.

Det här lantliga köket har en festlig stil tack vare klassiskt röda julstjärnor i olika storlekar: den vackert uppstammade i centrum, klassiska storlekar i fönstret och små exemplar i hyllan.

Julstjärnan som snittblomma

Som snittblomma får julstjärnan höga poäng för att den fyller ut bra i buketten och för den goda hållbarheten. Denna bukett innehåller snittade julstjärnor tillsammans med vass, pil och olika torkade blommor. Tips! För bästa hållbarhet doppa de snittade julstjärnorna direkt en liten stund i varmt vatten, ca 60 grader, och därefter i kallt vatten.

Lantligt hem med vintage chic: detta kontorshörn är kärleksfullt dekorerat med naturliga, rustika och noggrant utvalda tillbehör. Mittpunkten är en julstjärna i varma toner. Ett band runt krukan är en extra detalj som också passar fint när julstjärnan ska ges bort som present. 

Vintage stil: de röda högbladen från två julstjärnor lyser bakom glaset på ett antikt terrarium. Använd gärna material som tallgrenar och kottar för att skapa stämning.

Vintage chic: när en korg med röda julstjärnor och en vas med torkade blommor och gräs placeras ovanpå en gammal mangel blir resultatet både tjusigt och coolt. Ett tips för alla som gillar retro!

Stars for Europe

Stars for Europe (SfE) är ett marknadsföringsinitiativ grundat av de europeiska julstjärneodlarna Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp och Syngenta, med stöd av MNP Flowers. Initiativet inleddes under 2000 med målet att främja och säkra långsiktig försäljning av julstjärnor i Europa. SfE-aktiviteter äger för närvarande rum i 16 europeiska nationer. 

Innehållet i detta pressmaterial återspeglar endast författarens (SfE) åsikter, som är ensam ansvarig för innehållet. Europeiska kommissionen och genomförandeorganet för konsument-, hälso-, jordbruks-och livsmedelsfrågor (CHAFEA) ansvarar inte för hur informationen som finns i pressmaterialet används.

Presskontakt

Blomsterfrämjandet

Malin Hidesäter & Erika Wallin

malin@blomsterframjandet.se

erika@blomsterframjandet.se

www.blomsterframjandet.se

www.stars-for-europe.eu

Relaterade länkar

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll