Gå direkt till innehåll
Gult är påskens färg framför andra. Blommor i nyanser av gult skapar härlig påskstämning.  Foto: iBulb
Gult är påskens färg framför andra. Blommor i nyanser av gult skapar härlig påskstämning. Foto: iBulb

Pressmeddelande -

10 enkla tips för att skapa påskstämning snabbt och lätt

Påsken står för dörren och vi bjuder på tio enkla tips som ger omedelbar påskstämning. Efter månader av mörker och kyla välkomnar vi ljuset och solen. Och allt det gula! För det finns ingen färg som är så förknippad med påsken som gult. Kanske för att det ger energi och gör oss glada. Blommor som finns i gula nyanser är bland annat tulpaner, påskliljor och vårhyacinter.

Medan tulpaner främst passar att använda inne i vas fungerar såväl påskliljor som vårhyacinter både ute och inne. Ju svalare de står, desto längre håller de dock. Någon frostnatt är inget problem för dem. Både vårhyacinter och påskliljor kan med fördel planteras ut i trädgården när de har blommat över. De bjuder då på blomning även nästkommande år.

Inred med vårhyacinter

Många förknippar hyacinter med advent, men numera finns det även svenskodlade vårhyacinter. Vårhyacinter finns i ljuva aprikosa och ljusgula nyanser som passar utmärkt till påsk. Förutom att vara ögongodis bjuder de på en härlig väldoft. Här tillsammans med kvistar från trädgården.


Bukett av gula blommor


En charmig krans omringar en glasvas fylld av tulpaner, narcisser och vårhyacinter. Några ägg har placerats på kransen för extra effekt. En rutig duk i gult och vitt utgör en glad bakgrund. En extra liten detalj är att en äggkopp med ett uppätet ägg fungerar som tulpanvas.


Dekorera kakfatet


Maten är en viktig del av påsken. Ägg, godsaker och sillbuffé är klassiska inslag. Dekorerade med påskens blommor blir de än mer aptitliga! Här en av påskens goda bakverk dekorerat med ägg och tulpaner i gult, lila och rosa.


Tulpaner i påskriset


Ett annorlunda alternativ till fjädrar i påskriset. Tulpaner och garn ger istället färg till kvistarna.


Samla små vaser på en bricka


Samla ihop ett gäng vaser och placera dem på en bricka. Har du inte så många glasvaser fungerar det fint med en glaskaraff eller tomma glasburkar och glasflaskor. Fyll dem sedan med tulpaner, narcisser och vårhyacinter i påskens färger. Glasvaserna i kombination med blommor i nyanser av gult och vitt ger ett härligt fräscht och vårlikt intryck.


Par i buketter

Två buketter bredvid varandra ger extra effekt och passar den som tycker om det stilrena. Här har lite högre gula tulpaner och narcisser samlats i en vas med björkris bredvid en lite lägre bukett med blommor i vita nyanser.

Krukor på sidebordet

Minipåskliljor och pärlhyacinter har placerats i vita ytterkrukor på ett litet sidobord. En bukett vita tulpaner och ett gult stearinljus adderar extra stämning.


Plantera ut


Allra bäst trivs minipåskliljor utomhus. Här samplanterade i en vid svart kruka. Minipåskliljor har ett robust och stabilt växtsätt vilket gör dem till favoriter i vårkrukan.


B
ordsdekoration

Tomma ägg blir fina små vaser för vårens blommor.

Modern dukning

Du som inte är så förtjust i det traditionella kan satsa på en mer modern look. Här med svartmålade ägg, vas och duk i svartvita mönster och rent vita tulpaner.



Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818