Gå direkt till innehåll
Hur man julskyltar för bättre försäljning

Nyhet -

Hur man julskyltar för bättre försäljning

Tips till florister och butiker för att skapa julskyltningar i butik och inspirera kunder

När höst- och vintermånaderna kommer vill ofta kunderna göra det mysigt i hemmet. Inspirerande stilleben med färgglada växter, som julstjärnor, spelar en stor roll i detta. Stars for Europe visar dig hur du skapar fina presentationer med julstjärnor – perfekt för butik eller skyltfönster – för att få dina kunder att komma tillbaka och bli inspirerade.

Använd din konkurrensfördel

Visste du att julstjärnesäsongen faktiskt börjar i september och oktober? Det är då de mer ovanliga höstfärgerna, som lax, persika, terrakotta, gult och aprikosa toner finns tillgängliga, medan de traditionella röda och vita kommer senare på hösten och vintern.

Under de tidigare månaderna har återförsäljare och småföretagare en konkurrensfördel, eftersom de flesta stora företag måste lägga massbeställningar av standardjulstjärnor i god tid, har de inte alltid den möjligheten att lagra ett så skiftande utbud av sorter. Är du en mindre butik kan du utnyttja denna fördel genom att köpa färgglada, ovanliga varianter och säkra tidig försäljning bland kunder som letar efter något nytt.

Att erbjuda dessa speciella, moderna julstjärnor i butik tidigt gör dem till de perfekta växterna för kunderna att köpa hem från höst till vinter och i ett mer dämpat och trendigt färgschema.

Tips för att skapa framgångsrika skyltningar

Att hålla dina skyltningar i butik ett snäpp över konkurrenterna är det bästa sättet att visa folk vad som kan göras med dessa mångsidiga växter. SfE frågade den berömda tyska TV-floristen Michael Frings om hans bästa tips om butiksskyltningar för att fånga kundernas uppmärksamhet.
"Enligt min mening är det viktigast att inspirera dina kunder med något de inte redan vet. Till exempel att använda julstjärnor som snittblomma eller använda dem på ett annorlunda sätt, som tex i en adventskrans.”

Michael erbjuder en enkel idé som fungerar i alla butiker eller skyltfönster, oavsett utrymme. "Skär julstjärnans stjälkar och bränn dem genom att först doppa dem kort i 60°C varmt vatten och sedan i kallt vatten. Ta bort toppen på några julkulor, lägg en skuren julstjärna inuti och fyll med vatten. Använd dekorativ tråd eller band för att hänga dem på en julgran eller gren.”

Visa hela produktsortimentet

När du planerar ett skyltfönster eller en skyltning i butik, använd den för att visa kunderna att du har allt de behöver för julen, och gör det sammanhållet, förklarar Michael: "Välj en färg eller ett tema, som tex beige och cremefärgat för en kontors stil. Lyft sedan upp dina julstjärnor med matchande krukor och ett urval av ytterligare dekorativa element som dina kunder kan sätta ihop själva som ett ”gör det själv projekt”

Med det i åtanke presenterar SfE tre stycken steg-för-steg presentationsidéer för butik som inte bara kommer öka din försäljning av höst- och vinterväxter och som även kommer glädja dina kunder.

I den här butiken visas julstjärnor tillsammans med andra produkter, som lyktor och vaser, för att locka till mer impulsköp.

3 steg-för-steg idéer att arrangera i butik

Hängande Kokedama bollar

Kokedama är en japansk tradition, där en växts rotklump lindas in i mossa för att skapa en sfär. Med kokedama upphängd i taket i ett skyltfönster eller stående på ett bord i butik kommer vara en imponerande visning. Följ bara dessa enkla steg-för-steg guide.

I denna handelsträdgård visas julstjärnor med hjälp av Kokedama-tekniken, hängande tillsammans med små griffeltavlor som visar sorternas namn

Du behöver grön mossa, dekorativ metalltråd, tråd eller garn och en julstjärna i standardstorlek.

Steg 1: Ta bort julstjärnan från krukan och linda mossa runt rotklumpen.

Steg 2: Linda mosbollen med metalltråd, tråd eller garn och knyt ihop ändarna.

Steg 3: Skapa en ögla av metalltråd eller tråd och häng upp den.

För att detta arrangemang ska se fräscht ut, vattna växterna sparsamt uppifrån, till exempel med en sprayflaska. Alternativt, med några dagars mellanrum, placera mossbollen i en behållare med lite vatten i så att den kan suga upp det. Låt det rinna av ordentligt innan du hänger upp igen.

Kokedama-idén kan anpassas som ett modernt bord i mitten av ett rum på butiksgolvet. Gör fem eller sex kokedama, med julstjärnor i samma färg men i olika storlekar, inklusive mini-julstjärnan. Placera dem bredvid varandra i en stor grund skål och fyll i luckorna med torkade blommor, blad, en prydnadsdekoration eller utelämna allt för en mer minimalistisk känsla. Skapa olika versioner genom att variera mossa, metalltråd/tråd och julstjärnor. Naturlig renlav (Cladonia rangiferina), neutralt garn och vit eller blekt tonade julstjärnor, placerade på ett ljust träfat, som ger en känsla av skandinavisk blandat med japansk stil. Under högsäsongen från november och framåt, när traditionella röda sorter är mer tillgängliga, kan du byta till den röda julstjärnan, kokedama i högblanka guldbehållare, tillsammans med järnekbär eller röda och guldfärgade kulor. Placera lager av alla "tillbehör" som används i din display i närheten, så att kunderna lätt kan hitta allt de behöver för att återskapa din juldesign.

Hängande julgran



En snabb och enkel visningsidé som har stor inverkan på alla butiksgolv. Till denna minihängande julgran behöver du hantverkstråd (1-2 mm tjock), trådklippare, tång, enkvistar, minikulor, fint band, silvertråd, tre provrör och tre minijulstjärnor.

Steg 1: Klipp av en 50-60 cm lång tråd med hjälp av trådskärarna. Använd tången för att göra en liten ögla i ena änden för upphängning.

Steg 2: Börja från slingan, forma tråden till en spiral en cirkel i taget. Lägg till ytterligare en slinga i den andra änden av spiralen.

Steg 3: Bind enbärsgrenar på pysseltrådsspiralen med silverrulltråd.

Steg 4: Fäst minikulorna och provrören på den enbärslindade tråden med band och häng minijulgranen på din valda plats. Fyll provrören med vatten och placera utskurna julstjärnor inuti. Tips: Julstjärnans stjälkar håller sig fräscha i upp till två veckor om du direkt efter att ha klippt dem först doppar dem snabbt i 60°C varmt vatten och sedan i kallt vatten.

Beroende på ditt utrymme kan du göra flera träd i olika storlekar som hängs ihop på olika höjder. Udda siffror fungerar bäst, så prova grupper om tre, fem eller fler.

Den här idén är också en fantastisk display i ett skyltfönster, eftersom träden rör sig och vänder sig när de hängts upp, vilket drar till sig uppmärksamhet utanför din butik, men kom ihåg att julstjärnor inte gillar drag, så håll dem borta från öppna dörrar eller fönster.

Lägg alla material och växter som behövs för att återskapa designen i närheten av din display, vilket gör det enkelt för kunderna att köpa hela paketet.

Använd denna idé från oktober och framåt, anpassa den till höstens skyltning genom att byta ut kulorna mot färska säsongsbetonade bär och täck spiralen med säsongens löv istället. Välj också en höstfärgad julstjärna, som lax, terrakotta eller varm rosa.



Adventsstjärna i trä



Denna adventsstjärna i skandinavisk stil är ett enkelt och modernt alternativ till den klassiska cirkulära kransen och skulle se iögonfallande ut i ett fönster.

Den minimalistiska neutrala träpluggen lyfter vackert fram de stjärnformade, röda högbladen från de skurna julstjärnorna.

Du behöver längder av bleka träpinnar i olika tjocklekar, en fintandshandsåg, en geringslåda, en stjärnmall i kartong, limpistol och limstift, sax, fyra ljus och ljusstake för varje, en borrmaskin, tre provrör, skurna julstjärnor och små dekorativa trästjärnor och hjärtan.

Steg 1: Använd geringslådan för att skära totalt 100-120 bitar i olika längder från pluggen. I exemplet som visas här är bitarna 4,5, 5 och 5,5 cm långa.

Steg 2: Limma fast plugglängderna på stjärnmallen med limpistol. Alternera olika längder och tjocklekar. När limmet är torrt skär du bort det som sticker ut från stjärnmallen.

Steg 3: För att placera ljusstakarna och provrören, borra hål i fyra av de tjockare träbitarna för att säkra ljusstakarna. Skjut in provrören i springor mellan träbitarna och fäst med limpistol vid behov. Placera ljusen i ljushållarna och limma fast de dekorativa hjärtana och stjärnorna på trästjärnan. Fyll slutligen provrören med vatten och placera de skurna julstjärnorna i dem.

Många har mycket att tänka på under julen men folk älskar fortfarande julhantverksprojekt. Öka försäljningen och gör projektet snabbare och enklare att uppnå genom att skriva ut små kort med instruktionerna på och lägga dem som ett kit i en påse med färdigskurna pluggar, dekorativa element och stjärnmallen. Se till att du också har ett urval av ljus och hållare i närheten som matchar julstjärnorna som är till försäljning, så att folk kan skapa looken utan att behöva handla någon annanstans.

För mer information om julstjärnor och massor av idéer för att dekorera med dem, besök https://www.starsuniteeurope.eu.

Stars for Europe

Stars for Europé är ett marknadsföringsinitiativ från de europeiska julstjärneförädlarna Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants och Syngenta Flowers. Initiativet grundades år 2000 med syftet att främja och säkra en långsiktig försäljning av julstjärnor i Europa. SfE-aktiviteter äger för närvarande rum i 22 europeiska länder. Från 2021 till 2024 stöds marknadsföringsaktiviteter av EU som en del av kampanjen "Stars Unite Europe" i sju länder: Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Sverige och Spanien.

Användande av bilder är kostnadsfritt med byline Stars for Europe. Skicka gärna en kopia.

Presskontakt:

Malin Hidesäter malin@blomsterframjandet.se

Website: https://www.starsuniteeurope.eu/sv/

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818