Gå direkt till innehåll
Unika och praktfulla adventsdekorationer med julstjärnor. Så här gör du.
Unika och praktfulla adventsdekorationer med julstjärnor. Så här gör du.

Blogginlägg -

Stjärnor till advent!Lysande idéer för adventsdekorationer med julstjärnor

Ljus och julstjärnor skapar stämning och mys inför advent. Här bjuder vi på idéer där du enkelt skapar olika arrangemang med julstjärnor.

Trendigt och naturligt: KokedamaKokedama är i ropet. Dessa hippa växtbollar finns överallt i inredningstidningar och bloggar. Denna tjusiga krans sticker ut, inte bara för att den avstår från det vanliga fjärde ljuset, utan framför allt på grund av dess "svävande"mossbollar som innehåller knallröda julstjärnor. Detta ovanliga arrangemang är lätt att göra.

Du behöver en skiva av trä, röda julstjärnor, mossa, gyllene ståltråd, tre ljushållare på spikar, tre stearinljus, tunna träpinnar, en furugren, en borrmaskin och en sekatör. Tips: Antalet julstjärnor som behövs beror på storleken på träskivan. Tänk även på att välja en liten julstjärnestorlek till detta arrangemang.

Så här gör du:

Steg 1: Borra hål för ljushållarna och träpinnarna i skivan av trä. Du kommer senare att placera kokedamas på träpinnarna, så se till att hålen är jämnt fördelade över skivan.

Steg 2: Sätt i ljushållarna och träpinnar i dina förborrade hål.

Steg 3: Ta ut julstjärnorna ur deras krukor, linda rotklumparna med mossa och linda metalltråden runt. Tips: Vattna växterna i förväg så att bollarna är fuktiga.

Steg 4: Tryck försiktigt på kokedamas med julstjärnorna på träpinnarna så att de är i nivå med varandra.

Steg 5: Dekorera arrangemanget med tallgrenar. Fäst vid behov grenarna på ljushållarna med ståltråden för att hålla dem på plats. Sätt slutligen ljusen i ljushållarna och placera arrangemanget på en plats skyddad från drag.
Okonventionellt och mångsidigt: Adventsmagi i burk
Inte på humör för en klassisk adventskrans? Detta arrangemang med ljus och julstjärnor i likadana dekorativa glasburkar är ett härligt alternativ och kan arrangeras i olika formationer om och om igen. Ljusen placeras i små ljushållare och placeras i burkarna och täcks med mossa. Julstjärnorna planteras rakt ner i burkarna. Tips: När du vattnar dina växter, var noga med att undvika övervattning.

En saga: Adventskrans i miniatyrlandskapDetta arrangemang kombinerar en klassisk adventskrans med ett förtrollat miniatyrlandskap i en stor vas. Små julstjärnor, kottar, mossa och en hjortfigur skapar en sagoscen i vasen och där en ljusslinga skapar en gnistrande miljö. Tallkvistar löper från botten av vasen upp till kanten. På vasens kant sitter grenbitar som ger stöd åt smala vita ljus i hängande silverljushållare.

Generös och imponerande: planterad adventsskålEtt stort tråg i trä fyllt med julstjärnor och ljus skapar ett enastående och praktfullt adventsarrangemang. Låga ljusstakar eller stickmassa ger ljusen det stöd de behöver i mitten av skålen. Plantera julstjärnorna runt ljusen.

Utrymmesbesparande och diskret: Arrangemang för kalenderljus

Kalenderljus används flitigt. Ljusen som är märkta med siffrorna 1 till 24 eller 1 till 4, och som ska brinna ner lite varje dag under advent tills det bara finns en stump kvar på julafton.

När man har ont om plats är ett arrangemang med ett kalenderljus ett bra alternativ till den klassiska adventskransen.

Ett dekorativt fat på fot ligger till grund för detta adventsarrangemang (längst till vänster) i guld och jordnära färger. Den aprikosfärgade julstjärnan skapar en charmig färgkontrast och är tillsammans med ljuset ett riktigt blickfång.

Tips: Att linda in julstjärnans rotklump i mossa blir vackert och hjälper till att förse julstjärnan med vatten, eftersom mossan lagrar mycket fukt.

I det andra arrangemanget placeras ett kalenderljus i en hög kruka på fot fylld med stickmassa eller annat. Runt ljuset sitter julstjärnor som snittblommor tillsammans med torkade blomstänglar. Tips: Avskurna julstjärnor håller i upp till två veckor om de avskurna stjälkarna omedelbart efter de snittats sätts i varmt vatten (ca 60 °C) i några sekunder och sedan direkt i kallt vatten.

Mästerlig: Adventskrans direkt från floristen


Denna konstnärliga adventskrans gjord av torkade blommor och snittade röda julstjärnor är kanske inte så lätt att göra själv. Om du gillar detta mästerverk rekommenderar vi att du ber en bra florist att göra det i god tid innan advent.

För mer information och massor av dekorativa idéer med julstjärnor besök www.starsforeurope.com/se/.

Stars for Europe

Stars for Europe (SfE) är marknadsföringsinitiativet från de europeiska julstjärneodlarna Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants och Syngenta Flowers. Initiativet grundades år 2000 med syftet att främja och säkra en långsiktig försäljning av julstjärnor i Europa. SfE-verksamhet finns för närvarande i 22 europeiska länder. Från 2021 till 2024 stöds marknadsföringsaktiviteter av EU som en del av kampanjen "Stars unite Europe" i sju länder: Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Sverige och Spanien.

Bilderna är kostnadsfria att använda under förutsättning att bilden har byline "Stars for Europe". Skicka gärna en kopia.

Presskontakt:

Malin Hidesäter malin@blomsterframjandet.se
Jenny Ivarsson jenny@baskern.se
www.blomsterframjandet.seÄmnen

Kategorier

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818