Gå direkt till innehåll
Kungaparet besökte Blomsterfrämjandets växthus som var fyllt med svenskodlade pelargoner.
Kungaparet besökte Blomsterfrämjandets växthus som var fyllt med svenskodlade pelargoner.

Blogginlägg -

Pelargondrömmar på Sollidens Slott

För nionde året i rad bjöds olika deltagare in till en enastående upplevelse - att få inreda varsitt av växthusen på Sollidens Slott och på Gustaf V:s gamla krocketbana. Denna årliga utställning syftar till att ge slottsparken en ny dimension och ett samtida inslag, samtidigt som den inspirerar besökarna och ger dem nya idéer.

Årets utställning sätter återigen fokus på växthus - dessa härliga rum i trädgården som inte bara är en plats för odling utan även för rekreation, kreativitet och umgänge.

I år var fyra profiler inbjudna att inreda varsitt växthus från Classicum. Bosse Rappne från Slottsträdgården Ulriksdal, Sara Bäckmo grönsaksodlare och författare, Ulrika och Martin Mittbrodt,ägare av en möbel och inredningsbutik i Borgholm och Blomsterfrämjandet. Invigningen den 1 juli blev en dag full av inspiration och kreativitet för besökarna och deltagarna.

Anna Unne i samtal med kungaparet. Anna från Hörnhems hade levererat många av de pelargoner som använts i utställningen.

Blomsterfrämjandet valde att lyfta svenskodlade pelargoner. Toscana möter Solliden med svenskodlade pelargoner var temat och med uppemot 25 olika pelargoner på plats och betydligt många fler i antal blev växthuset en härlig inspiration för hur man kan skapa sin favoritplats.

Projektledarna på Blomsterfrämjandet Ulrika Grönlund och Malin Hidesäter fick en trevlig pratstund med kungaparet.

Utställningen pågår fram till den 30 september. För mer information gällande öppettider besök www.sollidensslott.se.

För mer information och bilder om pelargoner besök vår hemsida www.blomsterframjandet.se. Där hittar du inspiration om säsongens växter.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300