Följ Blomsterfrämjandet

Starta våren när det är höst

Pressmeddelande   •   Jul 24, 2007 13:00 CEST

När, var och hur

När, var och hur är tre välkända ord och frågor som många ställer sig inför en ny säsong i trädgården. Blomsterlök är ju en av de mest lätthanterliga produkterna vi gräver ner i våra trädgårdar men man vill trots det få ”snits” på slutresultatet. Slutresultatet blir trädgårdens utseende på den kommande våren och dess blomning.

Med det här pressmeddelandet kan vi kanske ge lite inspiration om olika trender man kan luta sig mot och ett och annat planteringsförslag för den som vill ge sig på att plantera blomsterlökar i kruka.

Här kommer också förslag på blomsterlökar och perenner som trivs tillsammans och därmed blir ett säkert kort. Det är också en tacksam kombination, blomsterlökar och perenner. Den förstnämnda blommar ju som i regel först och ger sedan utrymme för perennen att breda ut sig. Samtidigt som perennen tar fart döljer den blomsterlökarnas tillbakagång.

Övrig fakta och teknisk information
I en forskningsrapport från University of Wageningen där man har forskat runt kejsarkronans (Fritillaria imperialis) starka odör kan man dra vissa slutsatser. Hur kan man plantera kejsarkronan för att skrämma iväg mullvadar och slippa dess gångar och högar i trädgården? Kanske finns det fler möjligheter med andra starkt doftande blomsterlökar som till exempel hyacinter och liljor?

För publicering vid tiden för blomsterlöksplantering, hösten 2007.

För mer information kontakta:
Blomsterfrämjandet| Telefon 08-787 5390 | Fax 08-787 5391
www.blomsterframjandet.se | info@blomsterframjandet.se
Pressmeddelandet är utskickat i samarbete med International Flower Bulb Center.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.