Följ Blomsterfrämjandet

Släkten man inte tröttnar på

Pressmeddelande   •   Jul 27, 2010 13:00 CEST

Nu när sommarn går mot sitt slut och alla kusiner, fastrar, mostrar och övrig släkt har lämnat er efter sommaren tar vi in släkten vi definitivt inte tröttnar på, Pilea-släkten.

Vi behöver nya gröna och sköna krukväxter att fräscha upp med hemma på fönsterbrädan och på andra ställen i hemmet där det känns lite solblekt efter sommaren.
Att välja lättskötta växter känns för många som en befrielse när vardagen åter kryper på med rutiner och kaos i lagom mängd. Ett släkte inom krukväxterna som är fantastiskt tåliga är Pilea.
Pilea finns i olika arter och sorter men gemensamt för dem alla är att de trivs i halvskugga, ett öster- eller västerfönster är bäst.
Variationsrikedomen är stor hos Pilea och här hittar man kompakta, kuddliknande exemplar och andra som har ett mer hängande växtsätt.
Bengt Syrén på Kvarnby Handelsträdgård odlar bland annat Pilea i sina växthus och så här säger han om Pilea:
-    Pilea är tåliga krukväxter och passar stressiga människor då växterna inte kräver så mycket tillsyn och vatten. Finns stor variation bland sorterna så alla kan hitta sin favorit och bladfärgerna varierar i allt från grönt, via grått, till lätt metalliska och silver.

Bengts bästa tips för hur man lyckas med Pilea är att undvika placering mitt i solen och vattna en gång per vecka för bästa resultat.

För publicering under hösten

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.