Följ Blomsterfrämjandet

På tulpanens dag skördar Jenny och Steffo

Pressmeddelande   •   Jan 13, 2016 07:30 CET

Tulpanens dag firar vi den 15 januari för att välkomna våren och för att den svenska tulpansäsongen är i gång på allvar. I år har Blomsterfrämjandet haft ett unikt samarbete med TV 4 Nyhetsmorgon. Jenny och Steffo har i direktsändning planterat tulpanlökar som tittarna sedan fått följa. Planteringen ägde rum i mitten av september då Jenny planterade en tulpansort som heter ’Kung Fu’ och Steffo en sort som heter ’Pretty Lady’. Efter planteringen flyttades tulpanlökarna till Alverbäcks Blommor på Ekerö där de placerades kallt i en kyl för ca två månaders vila. I mitten av december fick lökarna komma ut i värmen och placerades i växthus för drivning. På tulpanens dag är det dags för Jenny och Steffo att återse sina lökar och att skörda sina tulpaner i direktsändning – missa inte det!

Vill du se hur det såg ut när tulpanerna sattes kan du titta på det här: http://tulpanguiden.se/2015/09/18/jenny-och-steffo-planterar-tulpaner/

Tips för att lyckas med tulpaner

Tulpaner är lätta att lyckas med och en svensk tulpanbukett håller sig ca 1 vecka. Placeras de på en sval plats kan de hålla ännu längre.

För bästa hållbarhet skärs ca 1 cm av stjälkarna av med en vass kniv. Det gör att tulpanerna lättare kan ta upp vatten. Placera tulpanerna i en vas och fyll på med friskt och svalt vatten. Låt stjälkarna få stöd under den första tiden de suger vatten. De blir då raka och fina. Ta sedan bort förpackningen och sätt vasen där du vill ha den, gärna ljust men helst inte i direkt solljus.

Tänk också på att placera tulpanerna en bit ifrån färsk frukt eftersom tulpanernas åldrande påskyndas av den etylengas som frukten avger.

Information

Mer information om tulpaner hittar du på:www.tulpanguiden.se

Tips på hur du kan använda tulpaner hittar du på Blomsterfrämjandets hemsida:www.blomsterframjandet.se

Bilder för gratis publicering finns på:

www.mynewsdesk.com/se/pressroom/blomsterframjandet

www.ibulb.org

Tulpandrivare

Kontakta gärna tulpandrivarna för reportage direkt från odlingen:

www.tulpanguiden.se/svenska-tulpanodlare/

Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.