Följ Blomsterfrämjandet

Månadens Blomma - juni

Pressmeddelande   •   Maj 25, 2007 15:00 CEST

Nu är ljuvliga juni här med sommar och värme. Till månadens blomma för juni har vi valt två sommarväxter som kräver just lite värme och sol för då trivs de som allra bäst. Torenia och stjärnöga som verkligen gillar värme.

Juni månad med växter för både ampel och kruka
Två ljuvliga sommarblommor får representera juni månad. Den ena är torenia som är klippt och skuren för ampellivet. Den andra är stjärnöga som har en given plats i trädgårdens krukor eller rabatter.

Bägge växterna har ett härligt grönt bladverk som kröns med blommor.

Torenian har fått förmånen att blomma med klockliknande blommor och finns i en rad olika färger. En och annan humla syns också till då den kryper in i blommorna för att suga nektar.

Stjärnöga eller Osteospermun ecklonis känns väldigt levande eftersom den under natten slår ihop sina blommor för att under dagen öppna upp sina kronblad igen. Sjtärnöga finns i en mängd färger och vanligt är att den visar en färg på kronbladens ovansida och en färg på undersidan.

För ytterligare information och skötsel se bifogat dokument.

För mer information kontakta:
Blomsterfrämjandet| Telefon 08-787 53 90 | Fax 08-787 53 91
www.blomsterframjandet.se | info@blomsterframjandet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.