Följ Blomsterfrämjandet

Ljuvlig jul med jullökar

Pressmeddelande   •   Aug 28, 2007 09:00 CEST

Ljuvliga jul! Som vanligt bara längtar man till en av årets blomsterhögtider. Frossa i små, stora och doftande julblommor på lök.

Längtan
När julen börjar närma sig kommer den där outtröttliga längtan att börja frossa i julblommor på lök.
Första uppropet gör vi för amaryllisen med sina ståtliga stänglar och klockor i olika storlekar. Fler och fler sorter kommer på in på marknaden och därmed finner vi så småningom vår egen favorit.
Andra uppropet gör vi för lökblomman som kittlar de flesta sinnena. Det blir hyacinten. Vi kan nästan se hur det ”spritter” i löken och i stjälken när den utvecklar sina små stjärnformade blommor.
Hyacinten är spännande men irriterande för en del av oss. Irritationen är väl mest riktad till den doftande egenskapen blomman utsöndrar. Förädlare och lökdrivare har verkligen lyssnat på konsumenten i det här fallet. För ett antal år sedan doftkodsbestämde man hyacinterna och gensvaret har varit stort.
Hur kan jag veta vilken doft jag köper?
Tipset är att köpa hyacinter som är framdrivna i Sverige för där har drivningsföretagen verkligen ansträngt sig för konsumenten. Under hela säsongen märker man upp hyacinten så man vet vad man köper.

För publicering under november och december 2007.

För mer information se bifogat dokument.

För mer information kontakta:
Blomsterfrämjandet| Telefon 08-787 5390 | Fax 08-787 5391
www.blomsterframjandet.se | info@blomsterframjandet.se

Utskickat i samarbete med International Flower Bulb Center. www.bulbsonline.org

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.