Följ Blomsterfrämjandet

Läckra gröna krukväxter för ditt hem

Pressmeddelande   •   Jun 26, 2007 15:00 CEST

Chlorophytum, Anthurium och Peperomia
Chlorophytum orchidastrum Green Orange® är en trendig krukväxt som säkert kommer att tilltala yngre konsumenter genom sin unika färgsättning med orange bladskaft och bladnerver i kontrast till de gröna bladen. Chlorophytum är kraftig i växtsättet och i de underjordiska delarna har den förmåga att lagra reservnäring, vilket gör att den kan stå emot tillfälliga brister på mineraler.
Anthurium som på svenska kallas för Rosenkalla är en krukväxt med mycket stort dekorationsvärde och som gjort comeback som inomhusväxt under de senaste åren (mycket tack vare den utveckling och framtagning av nya sorter som pågår). Kännetecknande för Rosenkallan är dess blomma som påminner om en flamingo. Den lurar oss med det färgade högbladet som inte är den riktiga blomman utan i själva verket är kolven som sitter i högbladets mitt den egentliga blomman.
Peperomia har vackert tecknade blad i grönt, rosa, rött och purpur. De har i många fall rosa eller röda bladstjälkar och ofta oansenliga blommor som sitter samlade i en tät kolv.
Samtliga tre gröna växter är relativt lätta att sköta och titta gärna på bifogat dokument för mer information.
För publicering i mitten av augusti 2007.
Blomsterfrämjandet| Telefon 08-787 5390 | Fax 08-787 5391
www.blomsterframjandet.se | info@blomsterframjandet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.