Följ Blomsterfrämjandet

Höstens krukor förgyller din omgivning

Pressmeddelande   •   Jun 27, 2007 11:00 CEST

Fint i krukorna till hösten
Det finns en grupp växter som är mycket användbara när man vill fylla sina höstkrukor med nytt liv, bl.a. för att de står sig till frosten kommer och för att de har ett färgstarkt och praktfullt bladverk. Den här gruppen av växter går under namnet Höstfägring® eller Höstglädje™ och många av dem är perenner.
I Höstfägring®-sortimentet ingår t.ex. revsuga (Ajuga reptans), en perenn, växer med revor och förekommer i flera varianter, en med inslag av ljusare fläckar och ytterligare en sort som har mahognyfärgade blad. Gemensamt för de båda sorterna är att deras bladverk får intensivare färger vid lägre temperaturer. Höstfägring® innehåller också penningblad (Lysimachia nummularia ’Goldilocks’) som är en perenn med ett hängande växtsätt och runda, gulgröna blad som lyser upp i en höstplantering.
Höstglädje™-sortimentet innehåller bl.a. alunrot (Heuchera) som är en omtyckt perenn växt vars bladverk sprakar i rödlila, purpurröda, gröna och/eller orange nyanser. Gräskalmus (Acorus gramineus ’Ogon’) är en mycket dekorativ växt i samplanteringar med sitt solfjäderformade växtsätt och sina gulstrimmiga blad.
Det är fritt fram att komponera ihop sin egen höstkruka (eller höstbalkonglåda) men några tips är att använda sig av växter med olika höjder för att skapa en mer levande plantering och att inte snåla med jordvolymen utan ju större krukor (balkonglådor) du planterar i desto bättre är det för växterna!
För mer information se bifogat dokument.
För publicering i augusti 2007.
För mer information kontakta:
Blomsterfrämjandet| Telefon 08-787 5390 | Fax 08-787 5391
www.blomsterframjandet.se | info@blomsterframjandet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.