Följ Blomsterfrämjandet

Capsicum – en ”eldig” krukväxt i höstmörkret

Pressmeddelande   •   Aug 01, 2007 09:00 CEST

Spanskpeppar

Vetenskapligt namn: Capsicum annuum
Svenskt namn: Spanskpeppar

Capsicum annuum, spanskpeppar, odlades redan 2500 år före Kristus i och omkring det som idag är Mexiko och det finns information som pekar på att spanskpeppar har sitt ursprung i Latinamerika. Med hjälp av bland andra Christopher Columbus spreds frön från Capsicum annuum till spanska och portugisiska kolonier.
Det latinska namnet Capsicum annuum kommer från det grekiska ordet kapsa som betyder ”ask eller kapsel” och som syftar på formen hos frukterna och annuum kommer från latinets annus som står för ”år” och syftar på att växten är en annuell (en sanning med modifikation).
Spanskpeppar vill placeras ljust och klarar av att stå i direkt sol. Den trivs i rumstemperatur eller svalare och kräver en jämn och riklig vattning vilket innebär att jorden inte bör stå blöt men inte heller torka ut. En ojämn vattning kan göra att bladlössen söker sig till krukväxten. Lite svag gödning i samband med vattningen under hela växtperioden gör att bladverket inte gulnar, men undvik övergödsling. Toppa krukväxten så att sidoskotten stimuleras till att bilda en välförgrenad och buskig planta. Fruktsättningen föregås av vita lite oansenliga blommor som senare utvecklas till färggranna frukter i grönt, vitt, gult, orange, rött och violett. Det är ganska vanligt att flera färger syns samtidigt på spanskpeppar eftersom frukterna ändrar färg i takt med att de mognar. Se spanskpeppars frukter som dekoration som är till för prydnad.

För publicering i september 2007.

För mer information se bifogat dokument.

För mer information kontakta:
Blomsterfrämjandet| Telefon 08-787 5390 | Fax 08-787 5391
www.blomsterframjandet.se | info@blomsterframjandet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.