Följ Blomsterfrämjandet

​Botaniska och Blomsterfrämjandet bjuder in till en dag i vårens tecken

Pressmeddelande   •   Feb 11, 2016 08:00 CET

Kom och njut av blommor och mat! 

Inför invigningen av utställningen Vild vår och Gothenburg Green World kan du som är journalist få en förhandsvisning av utställningen och dessutom delta i en workshop anordnad av Blomsterfrämjandet. Vi bjuder på lunch lagad av Spira som driver en av Göteborgs mest populära foodtrucks.

Vi pratar blommande lökväxter, massor av dem! I Botaniskas växthus kan du se utställningen Vild vår med en blommande mångfald av krokus och pärlhyacint, rariteter från Botaniskas vilda samlingar kompletterade med olika odlade skönheter. Här kan du också fascineras av blommande lökar från södra halvklotet i en installation i samarbete med La Fleuriste. 

Guidar dig gör Botaniskas chefsträdgårdsmästare Anders Stålhand. Utställningen invigs 27 februari och pågår t.om. 10 april.

Tillsammans med bloggarna Tant Johanna och Krickelin får du skapa huvudbonader och annat kul av svenskodlade tulpaner. Allt fotas och läggs ut på bloggar och sociala medier. Du kan antingen vara med eller bara komma och titta på. En bukett tulpaner eller din egen kreation får du så klart med dig hem.

Bloggaren Johanna Bradford bor i Göteborg och driver en av Sveriges största bloggar om inredning och livsstil. Kristin Lagerqvist är fotograf och bloggar bland annat för tidningen Elle.

I Sverige odlas 150 miljoner tulpaner varje år och vi är det land i världen som köper mest tulpaner, majoriteten är svenskodlade. Svenska tulpanodlare finns på plats och berättar varför man ska välja tulpaner odlade i Sverige.

Välkommen till Göteborgs botaniska trädgård torsdag 25 februari kl. 11 – 13.

Kl. 10 – 11 - utställningen Vild vår visas i Växthusen.

Kl. 12 – 13 - workshopen pågår i Floras Rike (butikens övervåning).

Kl. 11 – 13 - maten serveras i Floras Rike och man äter man när man vill.

O.S.A. till agneta.green@vgregion.se senast 24 februari.

Deltar under dagen gör:

Anders Stålhand - chefsträdgårdsmästare Botaniska trädgården (070 082 58 33)

Malin Hidesäter - Blomsterfrämjandet (073 658 58 18)

Johanna Bradford - bloggare ( 070 849 26 89)

Kristin Lagerqvist - bloggare

Cecilia Liljedahl - Gothenburg Green World (070 263 30 82)

Vild vår i Botaniska

Blomsterfrämjandet

Gothenburg Green World

Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.