Gå direkt till innehåll
Blomsterfrämjandet och Posten i blommigt samarbete

Pressmeddelande -

Blomsterfrämjandet och Posten i blommigt samarbete

Blomsterfrämjandet och Posten i blommigt samarbete
Den 8:e april klockan 10,30 på stora scenen i entréhallen på Nordiska Trädgårdar i Älvsjö presenterar Blomsterfrämjandet i samarbete med Posten årets sommarfrimärken för inrikes post.

Årets sommarfrimärken har penséer som motiv och är tänkta att använda när vi skickar sommarhälsningar till våra nära och kära i semestertider.  Den näpna blomman i de sprakande färgerna kommer säkert att få pryda många brev och vykort i sommar.

Frimärkena har tryckts i offset och förpackas dels i häfte med tio självhäftande frimärken och fyra motiv, dels i rulle. Frimärkena har utformats av Norbert Tamas efter foton av Ann Andrén, Ina Agency och Annika Christensen (rullfrimärket). Valören är för inrikes brev och priset för häftet är 60 kronor och för rullfrimärket 6 kronor.

På mässan kommer Blomsterfrämjandet att ha en utställningsmonter som visar på mångfalden hos penséerna. Här visas härliga färger upp och både små-, mellan- och storblommiga penséer kommer att presenteras.

Ett förstorat frimärke finns att titta på i Blomsterfrämjandet penséhörna under mässans alla dagar. Del av monter A02:268

Berätta vad du tycker om penséer i Blomsterfrämjandets penséhörna

Under mässans alla dagar kommer det i utställningsmontern att vara en undersökning där du får möjlighet att berätta ditt hjärtas mening om penséer. Besvara 5 enkla frågor och få chansen att vinna trevliga priser. I vinstpotten ligger bland annat Blomsterfrämjandets handböcker, presentkort från Blomsterlandet, förstadagsbrev med penséfrimäken och vykortspaket med pensémotiv designade av Annika Christensen.

Ämnen

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300