Följ Blomsterfrämjandet

Angelonia – en ljuvlig sommarannuell

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2007 09:00 CEST

Angelonia – en ljuvlig sommarannuell
Angelonia är en relativt ny sommarannuell som gjort entré på den svenska blomstermarknaden och är ljuvlig i samplanteringar, speciellt tillsammans med silverbladiga växter.
Angelonia
Vetenskapligt namn: Angelonia angustifolia Svenskt namn: Angelonia
Angelonia härstammar från Central- och Latinamerika och av de fyra ursprungliga arterna är det bara Angelonia angustifolia och Angelonia integerrima som används i den kommersiella odlingen idag.
Så sent som i slutet på 1990-talet var angelonian bara en liten söt sommarannuell som fanns i en mycket begränsad mängd och som därmed var svår för folk i allmänhet att få tag på. Angelonian brottades också med en del brister vad gällde härdighet och växtkraft. Tack vare en framgångsrik förädlingsindustri har nya, starkare, friskare, mer rikblommande och mer härdiga angelonia-sorter tagits fram för den allt växande intresset på marknaden för den här växten.
Idag erbjuds konsumenterna en rad olika angelonior. ”AngelMist” är en serie som består av ett flertal angelonia-sorter som blommar med vita, rosa, blåvioletta eller vit- och purpurrandiga blommor och där plantorna är virusfria. ”Angelface” heter en annan serie med sex olika angelonia-sorter som tycker om varma, ljusa och soliga växtplatser. Angelonia angustifolia ”Serena Lavender” är en annan slags angelonia som är mycket omtyckt för sin enorma blomrikedom bestående av rosa, orkidéliknande blommor och för sin förmåga att bilda fylliga och välförgrenade plantor.
Plantera angelonian i varma skyddade lägen i rabatten eller i större krukor med väldränerad jord på balkong eller terrass. Vattna dem lagom!
För mer information se bifogat dokument. För publicering i juli.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.